Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílá sapota-proč schne?

Od: lukyn1988 odpovědí: 1 změna:
Zdravím,
mám od podzimu koupenou casimiora edulis čili bílou sapotu. Na podzim jsem jí dal zimovat do světlé místosti, kde bylo kolem 6°C až 10°C. Většinou vše schodila přes zimu. V únoru začala růst, tak jsem jí přemístil do kuchyně do tepla k oknu a pod pěst. světla, aby měla hodně světla. Vůbec se jí ale nedaří. Vždy narostly listy, a ty pak uschly. Narostly listy, uschly a furt takto dokola. Jednou uschl i horní malý vrch stonku. Nevíte, čím to je? Jak jí vidíte, takováto je od nákupu od podzimu. Přikládám foto.
Děkuji moc. Lukáš.
doplněno 10.05.24 15:20: Ještě jedno foto.

Bílá sapota-proč schne?
Bílá sapota-proč schne? #2

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud rostlina není ničím napadena, včetně kořenů, ty bych také prohlédla, tak bych jí přesadila do neutrální zeminy, nebo přímo zeminy správného složení pro tuto rostlinu. Možná má nevhodné složení (kyselá, zásaditá), nebo příliš hnojíte, možná nevhodným hnojivem? Příliš zaléváte? Nemá vhodné umístění? Některé rostliny jsou náročné na místo. Nesnáší slunce, málo slunce, průvan, chlad, zalévání studenou vodou, neodstátou vodou, musíte udělat to základní - přesadit (květináč o 2 cm jen širší než je bal) a pak sledovat a zkoušet, co nová péče s ní dělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]