Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muškáty - zdeformované listy

Od: laca odpovědí: 3 změna:

Včera jsem si přinesla muškáty z obchodu, dnes na dvou z nich vidím tohle. Nic jsem s nimi neděla, jsou stále v původních květináčcích, přes den byly v polostínu na terase. Našla jsem, že by mohlo jít o nějaké virové onemocnění, je to možné? Předem díky.

Muškáty - zdeformované listy
Muškáty - zdeformované listy #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

podle mě nepravidelná zálivka, nebyly muškáty delší dobu bez zálivky? a Pak narychlo přelitý? To se pak kroutí a deformují. jJestli mají dlouhodobě přemokřenou zeminu, tak bych ji vyměnil. Bude v ní plíseň atd...Prostě vytáhnlu z květináče, opatrně oťukat pryč přebytečnou zeminu a zasadit do nový

laca
hodnocení

Tak to opravdu může být ono. Jak jsem psala, mám je teprve od včerejška, zemina byla hodně suchá a dost oschlých listů, evidentně je moc nezalévali (ale krásná barva květů, kterou jinde neměli). Zalila jsem je přiměřeně (jak se mi zdálo), ale po tom jejich předchozím režimu to pro ně asi opravdu byl šok. Děkuji moc, jsem ráda, že to není nic horšího, jsou to moje první muškáty.

svatoslav

Nebojte, já zase nedávno nechal asi na dvě hodiny surfínie (podobné muškátům) na přímém sluníčku, uvadly... ouha... hned jsem je výrazně zalil - a vše dobře dopadlo... květiny - to je radost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]