Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přimět koupený ibišek povyrůst? Jen nasazuje květy

Od: ln odpovědí: 6 změna:
Zdravím, koupila jsem si loni v hobbymarketu ibišek. Protože je ale malý a já moc dobře vím, že malé rostliny jsou náchylné, chtěla jsem, aby povyrostl. Také kvůli tomu, že jsem si chtěla dělat řízky, a prostě měla jsem představu o tom, že bude aspoň trochu růst. Neroste vůbec. Jen přidává lístky tam, kde opadly, lístky má malé a přestože nehnojím, pořád tvoří poupata. Poupara zaštipuji, aby se nevysiloval, ale on stále tvoří nová. A neroste. Nevíte co s ním?
Určitě byl v pěstírně něčím napuštěný, ale nevím zkrátka co s tím. Přesazený je, ale teda hlínu jsem extra neokopávala, prostě jen normálně přesadila...
Nevíte co s tím? Chtěla bych, aby byl vyšší, silnější, odolnější vůči škůdcům (i když zatím na ně netrpí, tuk tuk).
A případně abych ho mohla i množit řízky. Nebo je to nějaká nízká odrůda? Je to Pink Dream. Děkuju.

Jak přimět koupený ibišek povyrůst? Jen nasazuje květy

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ikdyby byl něčím napuštěný, aby nerostl tak po roce už je to učitě pryč. Přesadit do většího květináče, u toho zlehka orvat kořeny a dopřát mu dobrý substrát. Pokud není na severním oknu musí růst jak z vody.

hodnocení

1x

No vidíte, já bych zase potřeboval, aby rostly pomaleji. *zmateny*

Jak přimět koupený ibišek povyrůst? Jen nasazuje květy #2
05.05.24 17:15

*palec*

hodnocení

0x

Já, za svoji osobu bych ho nechala jeho přirozenému počínání. Přihnojila bych a opatrně kolem něho chodila. Nové rostliny bych si koupila. Jejich nákup by mi určitě prudce životní úroveň nesnížil. *mir*

hodnocení

0x

Přestala bych na pár dní zalévat, aby zemina proschla, nebo vyměnila substrát, nějak mi připadá, že je moc v mokru a má tam plíseň.

hodnocení

0x

Každopádně bych ho přihnojil dusíkatým hnojivem - ledek vápanatý, ledek amoonný, Kristalon start spolu s některým ledkem. Na list by byla dobrá močovina, ale v půdě by nemusela fungovat (v kyselé půdě). Při hnojení některým ledkem přidat i síran draselný. Každopádně se vyhnout fosfátovým hnojivům. to přihnojení dusíkatým hnojivem by pomohlo i při výměně substrátu tím spíš, čím větší bude ponechaný kořenový bal s nadbytkem fosfátů. Uvádíš provedenou výměnu zeminy, tak bych zkusil napřed ty ledky (raději, měly by působit rychleji) nebo Krystalon start.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]