Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co ožralo listy kedlubnu

Od: hein odpovědí: 6 změna:

Dokážete poznat podle způsobu provedení, co ožírá, nebo dokonce odřezává listy tomuto kedlubnu? Obrázek je z Wiki/..., ale úplně přesně takhle vypadá ten můj na zahrádce.

Nejsou to dřepčíci, ti vykusují kolečka, tohle vyloženě odřezává listy. A nenašel jsem žádného podezřelého, ani ve dne, ani v noci (žádné cestičky slimáků atp.). Mám podezření na mravence, protože těch tu mám přehršel, ale nikde jsem nečetl, že by tohle dělali.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mravenců se spolehlivě zbavíš, když jim cestičky a zejména vchody pod zem malinko pocukruješ boraxem. Už jsem ho viděl v drogerii, rtakže patrně není považován za příliš nebezpečný v EU.. Ale na ty listy bych použil mospilan s přídavkem jaru, aby se spolehlivě vstřebal do listů. V přiloženém návodu je ochranná lhůta, kterou je potřeba dodržet. Ale je u zeleleniny od 3 do 7 dnů, takže není problém ji dodržet.

hein
hodnocení

Díky za tip, zkusím. Borax mám ještě z dřívějška, než ho zakázali (nebo zase nezakázali, ale k sehnání nebyl, jen v ZZN na IČO).

111®
hodnocení

0x
Ale ano mravenci to umí vykusuji onvykle krizové kousky a nosi si je do mraveniště kde tim krmi houby

ttt
hodnocení

0x
Tohle způsobují slimáci.
hein
hodnocení

Taky jsem si to myslel, ale hledal jsem ve dne v noci nějakou stopu po nich a ani ťuk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]