Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě IBC kontejneru na dešťovou vodu

Od: tm odpovědí: 7 změna:
Chtěl bych pod okap koupit IBC kontejner 1000 l na dešťovou vodu. Asi je lepší koupit neprůhlednou nádrž na plastové paletě? Nebo čím ji pak natřít/obložit? Nedávno jsem narazil na nějakou sestavu, ktera se našroubuje na horní otvor a po naplnění voda přepadá zpět do okapové roury mimo nádrž. Máte někdo zkušenosti s nějakou prodejnou, kde nejsou použité nádrže moc znečištěné? Případně ideálně, aby doprava nestala ranec... Děkuji za případný tip.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

w
hodnocení

0x

Všade tam kde překupují obaly...

Je na to rotační tryska která to vypláchne že není nic vidět

A pokud to máš na zeleninu, tak si ohlídej co v tom bylo, třeba marmeláda nebo potraviny. Pokud je to na kytky, no tak je to skoro jedno. Ti co v tom měli toxický jedy, tak samozřejmě ten přepravní list důkladně odstranili aby nebylo zjistitelné, co v tom bylo za sračku...

Samozřejmě garanci ti nikdo nedá písemně, Ale můžeš si za pár 1000 koupit novou nádobu do starý klece, i černou.

Ohledem přípravy, no tak to asi bude nejlepší někde z okolí, mě to borec dovéz na zahradu zadarmo dodavkou :) Na malej vlek se ti vejde možná jedna možná dvě záleží jaký máš vlek

tm
hodnocení

Aha, to jsem nenapsal dost jednoznačně. Musí mi to někdo přivézt, tzn. ideálně nějaký eshop, kde nebude tak drahá doprava. Jenže, co jsem koukal, buď koupím nádrž za 2000, ale toptrans je za 900 nebo třeba je nádrž dražší a zase levnější doprava. Prostě za použitou mi to vychází cca na 3000. Bude to na zálivku většinou okrasných rostlin, příp. rybizy, stromky. Zeleninu nemám.
w

To si budeš muset obvolat ty eshopy co s tim obchodujou, mimo top transu vozí takhle velké zásilky jenom individuální smluvní doprava. Takže nejlevněji někde za rohem koupit.

Mimochodem, nový HDPE sud 220 l stojí 1500,-

tm
hodnocení

Překvapilo mě, te některé eshopy nabízí i českou poštu, geis a ppl. Geis vozí palety, ale o ppl a poště jsem nevěděl. Stejně tak vozí palety třeba raben

jiri1
hodnocení

0x

neprůhledné nádrže bývají na ty horší chemikálie, takže radši klasickou průhlednou a třeba si ji obložit palubkama

Pán to má na zalévání okrasných rostlin, čili je úplně jedno co v tom bylo. A i kdyby to bylo na zeleninu, rostliny většinu organických nečistot metabolizují (po vymytí v tom plastu případného svinstva zbyde stopové množství).

al
hodnocení

0x

Kupoval jsem na podzim 3 IBC nádrže. Všechny top stav nové s klecí. Stálo mě to 1300kč/kus vč. dopravy. Chlapík se mi ozval na můj inzerát na místní FB stránku, která slouží jako bazar i místo kde ti poradí kde je prodávají i tady.

Také jsem našel inzeráty na bazoši asi 3 prodejce v okolí 35km. Ceny od 700kč s klecí (špinavé, od barvy) a pěkné kolem 1400kč.

Pak tu je ještě nějaká firma, co je odebírá a prodává prázdné, ale je tam pořadník.

Doporučuji rovnou s prodejcem se ptát, co v tom bylo, chci to na zalévání. A až to doveze tak vylézt nahoru a čichnout jestli to uvnitř nesmrdí chemií.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]