Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pilka do zahrady akumulátorová, řetězová

Od: poze odpovědí: 8 změna:

Potřebovala bych jednoruční řetězovou akumulátorovou pilku do zahrady. Nemusí být zrovna ta nejdražší, ale měla by něco vydržet. Nejdříve jsem si koupila dle reklamy lehkou žetězovou akumulátorovou pilku (asi Čína?). Motůrek byl malý, ale výkonný, vydržel. Co nevydrželo, byla převodovka. Stihla jsem jí vylágrovat za jedno odpoledne. Pilka se mi líbila, byla šikovná, udělala jsem s n í hodně práce za krátkou dobu, ale bohužel nevydržela převodovka. Ráda bych si pořídila něco podobného, ale aby mi to vydrželo delší dobu a ne jenom na jedno odpoledne. Můžete m i poradit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelnosek
hodnocení

1x

Mame tu kratsi pilku z Lidlu. Baterie na 12V a funguje uz druhou sezonu. Mame k ni dva akumulatory.

lidl.cz/...

Pouzivam ji na rezani mensich vetvi. Na velke vetve (15cm+) pouzivam elektrickou pilu.

poze
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ale s Lidlem mám špatné zkušenosti. Co jsem si tam kdy "výhodně" koupila z průmyslového zboží, tak bylo nekvalitní. Vydrželo to pouze po dobu záruky a pak se pokazilo. Dokmonce jsem se setkala s názorem, že Němci nám sem posílají zboží, které u nich nemohou prodat a hloupí Češi to koupí. Zařekla jsem se, že z Lidlu si už nic takového nekoupím, pouze potraviny a to ještě jenom některé, dávám přednost české produkci a Němce ani jiné cizáky nepodporuji.

Nářadí z Lidlu je třeba kupovat jen ověřené kousky, na Parkside existuje spousta recenzí a ne vše je špatné, třeba stroje z řady Performance s bezuhlíkovými motory většinou vyhoví i pro poloprofesionální použití.

hodnocení

0x

Vlastní zkušenost nemám, ale jestliže chcete pilku na nějakou práci, při které bude dostávat zabrat, chce to něco značkového, případně i čínu, ale s dobrými recenzemi. Zrovna nedávno jsem na jednu narazil:

Tohle vypadá na docela bytelný čínostroj s bezuhlíkovým! motorem, ale je to do-do (dodělej doma).

hodnocení

0x

Mám zkusenost s pilou Stihl STIHL GTA 26. Naprostá spokojenost, na větší práce by to chtělo 2 akumulátory. Mám zkušenost i s pilou Parkside. Má velké akumolatory systému V20, ale pro mne je moc tězká. Oboje pracuje spokojeně už 2 roky.

asd1
hodnocení

0x
Dvě moznosti, buď levnou činu s kterou je to voser i když ještě jede, tam bych bral tu lidlovku. Nebo profi zahradnický pilky který mají rychlý retez a nes..u se. Z levnějších Makita (dříve Dolmar s kterym makita zacala spolupracovat a pak ho koupila)

lll
hodnocení

0x
Makita DUC254
retezove-pily.heureka.cz/...
Používám jí několik let, funguje stále výtečně.
asd1
Pro pani spíš ty menší prorezavaci... DUC 101

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]