Nejste přihlášen/a.
Řekl bych, že je rozhodující, jaké je pH půdy. Epsomská sůL, jako i jiné soli bude půdu okyselovat. V kyselé půdě bych s výjimkou zvláštních nároků používal spíš dolomitický vápenec. Ty zvláštní nároky mají ty druhy, které požadují vysloveně kyselou půdu, třeba borůvky. Také na půdách s vápencovým podložím, u kterých je potřeba okyselovat půdu, jsou vhodnější soli. Tam bych volil hořkou sůl - síran hořečnatý. Spíše bych se vyhýbal chloridovýn formám - draselná sůl a podobné.. A když, pak se používají na podzim, aby se většina chroidů s táním vyplavila.
Epsomská sůl, hořká sůl, kieserit a další názvy pro síran hořečnatý. Výsledky jsou podle toho, jestli je potřeba hořčík a síru dodat nebo ne. cs.wikipedia.org/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.