Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuličky v květináči - co to může být?

Od: irmas* odpovědí: 2 změna:

Zdravím všechny, nedávno jsem objevila v zemi v truhlících na balkoně malé žluté kuličky o průměru asi 2mm.Dají se lehce rozmáčknout.Dnes jsem si jich všimla i v truhlících s pelargoniemi a tyto kuličky byly už i na povrchu země. Netuší někdo,co by to mohlo být? Za rady předem děkuji.Irma

doplněno 29.06.09 09:49:

No, myslela jsem,že to budou vajíčka nějaké potvory,ale to hnojivo mi nasadilo brouka do hlavy.U truhlíků s muškáty by to sedělo,tam jsem něco takového dávala (ikdyž tam nebyly ty žluté kuličky).Pak mám 2 korýtka,kde mám netřesky a koniferky a tam je to právě taky.Tam hnojím jen tekutým.Jelikož mi začaly konifery usychat,tak jsem to tipovala na nějakou mrchu.Dávala jsem tam i hořkou sůl a moc to nepomohlo.Lezou tam nějaký mrňavý potvory po těch korýtkách.Ty kuličky se dají lehce rozmáčknout, je to u hnojiva normální!? Já si připadám jak debil,ale ještě jsem se s tím nesetkala...V zahradnictví mi řekli,že netuší,co by to mohlo být, asi velcí odborníci.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

1x

Jedná se o hnojivo s postupným dlouhodobým uvolňováním živin, které výrobci substrátů rádi do zeminy přidávají. *placni*

myse*
hodnocení

1x

Podle mne jsou dvě možnosti - budto jsi ty truhlíky koupila už hotové - tudíž je to hnojivo, které funguje celou sezonu - používám ho taky (Osmokoote) a výborněse osvědčilo ( jestli to výrobci přidávají rovnou do substrátů - to fakt nevím.

Jinak kulatá vajíčka mají slimáci - ale že by v truhlíku - to asi ne. Vidím to na to hnojivo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]