Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Namrzlé rostliny brambor, přežijí?

Od: pna odpovědí: 12 změna:

Včera byl v noci u nás trochu mráz. Na balkoně mi teploměr naměřil -0,4 °C, ale u země mohlo být trochu více. Když jsem se přes den šel podívat na brambory které už měly vylezlé listi ze země tak byly celé ovadlé což předpokládám, že je to následek toho nočního mrazu. Myslíte, že z toho ještě něco bude a nebo se mám rozloučit s letošní úrodou brambor?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Obrazi znovu, ale na úkor úrody. Nejvíc záleží jaký bude rok, aby nebylo velké sucho.

hodnocení

3x

Brambory obrazí ze spících oček. Úroda bude o něco menší a pozdější.

doplněno 24.04.24 22:24:

To není útěcha, ale fakt. Brambory dělám desítky let a tohle a hůř se mi stalo mockrát.

pna
hodnocení

Útěcha je to dobrá, ale příliš velkou náděj, že z toho něco bude bych tomu nedával. Budu muset počkat abych zjistil jestli z toho něco bude nebo nebude.

stk
hodnocení

0x

Něco asi bude, brambory jsou bujný plevel... Zelenináří zakrývají textilií...

pna
hodnocení

Já jsem ty brambory neměl ničím, přikryté. Podle toho v jakém stavu jsem je viděl včera tak si moc velkou náděj nedělám. Jedině, že by vyrostlo ještě nějaké nové listi, ale to asi už né.

stk

Vidlák zasadil brambory, pak je neměl čas sklidit a za X let jich tam měl jak nas...

hodnocení

0x

Já si myslím, že na tuhle otázku nikdo spolehlivě neodpoví. Nikdo neví, jak velký mráz byl právě v místech, kde bramborky máte.

pna
hodnocení

Tak jak jsem psal tak na balkoně mi teploměr naměřil -0,4 °C, ale u země mohlo být trochu více. Ty brambory mám v zahradě asi +/- 20 m od domu a nepředpokládám, že by tam byl o dost hodně větší mráz např. -15°C.

hodnocení

0x
...a vypadaly tak jako na fotografii?Já dopadl nejspíše stejně
Namrzlé rostliny brambor, přežijí?
pna
hodnocení

Ty brambory na tvým obrázku jsu už asi omrzlé delší dobu, že stačily i uschnout. Ty moje jsou ještě zelené ale jsou dost hodně ovadlé a skloběné k zemi, tak jak je vidět na obrázcích.

Namrzlé rostliny brambor, přežijí? #2
Namrzlé rostliny brambor, přežijí? #3

111®
hodnocení

0x

tak to moc nadějně nevypadá, ale uvidíš mohly by obrazit..

007cz
hodnocení

0x
Nic se neděje, brambory mi omrznou téměř každý rok. Letos to bude pravděpodobně dvakrát, ještě na zmrzlé muže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]