Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Magnolie - povadlé nažloutlé listy

Od: lc odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, věděl by prosím někdo, o co by mohlo jít? Googlila jsem, ale zatím nic. Takto vypadají všechny listy (4 m vysoká rostlina).

Magnolie - povadlé nažloutlé listy
Magnolie - povadlé nažloutlé listy #2
Magnolie - povadlé nažloutlé listy #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nemrzlo? Vypadá to tak.

lc
hodnocení

Aha, to mě vůbec nenapadlo, že to bude tohle. No měli jsme v noci -1 stupeň. Myslela jsem, že mráz ohrožuje jen květy (které předtím samozřejmě taky zmrzly), ale ne listy... Díky!

hujer

Jako, že listy nemají vodu, která v nich "tuhne"?

lc
hodnocení

Při -1 stupni, který navíc trval asi jen hodinu, bych takovou spoušť nečekala.Ostatní olistění hned vedle (vrba, přísavník atd. atd.) je netknuté.

hodnocení

2x

Je to opravdu poškození mrazem. Letos je to enormní.

Po mrazivé noci podobně dopadl můj trubač, kterému konečně vyrazily lístečky, jsou spálené. Ale třeba zimolez to přečkal a je hned vedle.

futra

Přesně ,ta naše magnolie byla plně rozkvetlá a po jedné mrazivé noci je celá hnědá.A těch mrazivých nocí je tady už několik po sobě.

tm
hodnocení

0x
Včera jsem viděl zmrzlych mraky rostlin. Kromě vistarii, které jsou jasné, tak úplně zmrzlé listy psího vína a i obyčejných keřů, u kterých bych to vůbec nečekal.

mar*
hodnocení

0x

Vypadá to, že přesně to samé se stalo naší magnolii.. ještě před pár dny byla krásně zelená a včera listy najednou měkké zvadlé tmavé (viz fota). Dnes vypadá ještě hůř, už jsou hnědé zkroucené, asi přijde o všechny listy, tak doufám, že se vzpamatuje a přežije to. Také jsem googlila a vůbec nic nenašla, jen tento váš příspěvek. A to jsem si pochvalovala, jak letos krásně kvetla, jak se po odkvětu pěkně zazelenala *plac* Tak si držme palce.

Magnolie - povadlé nažloutlé listy #4
Magnolie - povadlé nažloutlé listy #5
Magnolie - povadlé nažloutlé listy #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]