Kde v Praze seženu šeřík s velkými květy, tmavě "fialový". Prostě ne ty světlé barvy. Všude prodávají, pokud vůbec, právě ty, nebo vám řeknou že neví. Prostě šeřík. A poštou ho nechci. To většinou nedopadne, podle recenzí, dobře. Díky.
Když mi napíšete číslo telefonu, můžeme se domluvit a já Vám přivezu pár větviček. Máme dva keře těsně před květem, květy jsou pak nádherně tmavé a voňavé.
Jdu kolem, odstřihnu větvičku a zasadím. 1. Množení řízky: Množení šeříku pomocí řízků je jednoduchý a efektivní způsob, jak získat nové rostliny, které budou geneticky identické s mateřskou rostlinou. Nejvhodnější doba pro řízkování je v červnu a červenci. Postup: Vyberte zdravý a silný výhonek mateřské rostliny. Ideálně by měl mít délku asi 10-15 cm. Odstraňte spodní listy, aby zůstaly pouze 2-3 horní listy. Vložte řízek do vlhkého a dobře propustného substrátu, například směsi rašeliny a písku. Zajistěte, aby byl substrát udržován vlhký a umístěte řízek na světlé místo, ale ne na přímé slunce. Během několika týdnů by se měly začít objevovat nové kořínky. Jakmile řízek vyrostou dostatečně silné kořínky, můžete je přesadit do samostatných květináčů nebo na místo určení v zahradě.
astik
Děkuju. Taky tak množím, ale nemůžu nikde najít tento druh, abych ho odstřihla. Když najdu, tak je moc vysoko. Všude jsou jen ty světlý, a ty mám.
liska5
To chce projít nějakou vilovou čtvrť nebo blízkou obec mezi zahradam dokud kvetou. Já jsem na takový narazila několikrát. Když tam budou lidi, tak o větvičku poprosím.
liska5
To chce projít nějakou vilovou čtvrť nebo blízkou obec mezi zahradam dokud kvetou. Já jsem na takový narazila několikrát. Když tam budou lidi, tak o větvičku poprosím. A nebo do okrasných zahradnictví, kde bude mít květ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.