Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nápadné jahody

Od: doml odpovědí: 2 změna:
Zdravím skupinu,
prosím o nazor co myslíte že je mým jahodám? Mají divné čepele a u jedné uhnívají květy. Některým se listy kroutí dolů, jiné mají zase na listech tečky. Jahody pěstují doma v hlubokém květináči a zkouším i hydroponicky. Rostlinky jsem koupil v Bauhaus-u. Koukal jsem že to buď může být jahodové padlí a nebo plíseň šedá. Dělal jsem jen 3% postřik Rock Efekt. Použít byl preventivně proti Mšicím (které se mi objevili u jedné rostlinky a ta šla následně do karantény) Ten Rock Efekt i proti padlí. Takže mě napadá koupit něco proti plísni šedé.
Co myslíte vy? Díky za rady.
Více fotek
eu.zonerama.com/...

Nápadné jahody
Nápadné jahody #2
Nápadné jahody #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Nejsou přemokřené? Povrch půdy bývá suchý, ale kořínky se dusí /?/ Jaký máte substrát? Jinak deformity listů může způsobovat i viroza.

doml
hodnocení

0x

Použil jsem substrát z kauflandu. Je to univerzalní substrát od firmy Kera Green. Co se týče jahodníku jedná se o odrůdu Ostara. Dnes jsem jahodník přesadil do půdy ktará byla suchá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]