Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dočetla jsem se,že dobrý je čaj ze šeříku obecného. Máma mě ale znejistila, že běžně se vyskytuje šeřík zahradní a ten není jedlý...Je to tak? Který šeřík tedy natrhat na čaj a sirup? Jak ho poznám? Děkuji moc
Šeřík (rod Syringa) je botanicky něco jiného, než bez (rod Sambucus).
Osobně věřím více bezu černému
Zrovna včera jsem četla na netu, jak jsou květy šeříku léčivé a jak je používat, nechtěla jsem tomu věřit.
Zajímavé, čím si můžeme zpestřit jídelníček, jdu po zahrádce, tu uždíbnu bršlici a slupnu, tu okoušu kvítečka na větvičce šeříku, pak zbaštím květ i lupen řeřichy pnoucí, kterou jsem vysela do skleníčku, no a dnes poučena na ´netu, že pelargonice je léčivá, ty si ale okusovat nebudu, protože se jim v tom chladu pěkně daří. Ještě také stonek i květ smetánky lékařské, doporučuje se pozřít alespon jeden denně. Nedělám si z toho legraci, je to všechno plné vitamínů a minerálů, jenom ted po kuřeti na paprice nemám na bršlici chuť.
Poprvé v životě se zrovna dnes setkávám s informacemi, že se vaří z šeříku čaj a že je šeřík využívaný jako léčivka. Více v textu zde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.