Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popínavka na zídku

Od: orafte® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, poradíte mi prosím čím nechat porůst zídku, aby to neopadávalo a ryche porostlo nevzhledný beton? Něco jako jsou půdopokryvky, ale na zídku... děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Desítky let na můj břečťan od rána do večera pere slunce. Je mokrý při každém dešti.
Nic mu nevadí.
Pár let rostl i na západní stěně. Úspěšně. Musel pryč, když exkrementy hnízdících otáků byly na obtíž...
Popínavka na zídku
hodnocení

Moc pěkné, přesně tohle jsem měla na mysli, děkuji za tip :)

hodnocení

4x

Našim známým se pne břečťan po drátěném plotě již roky, daří se mu dobře i na slunci, přestože většina popínavek vyžaduje alespon polostín, když ne stín. Mají porostlý hustě celý plot a vypadá to dobře.

jbvc
hodnocení

3x

počkyte, na tu zitku praží slunko nebo je ve stinu? Třeba břečťan je dobrý do vlhka a stínu...

hodnocení

Zídka je v polostínu, slunce na ní svítí jen dopoledne, tak břečťan asi bude ideální volba... děkuji

hodnocení

2x

Břečťan. Stále zelený, neopadavý, bez nároků na péči. *palec*

hodnocení

1x

Přísavník tříjprstý. Určitě znáte. Bohužel na zimu opadává.

host
hodnocení

0x

Beton břečťan poroste tak, až udělá velikou čepici a změní tvar listů. Musí se stříhat, jinak se velice rozroste jaku u metra Skalka. Zděnou získu proroste skrz naskrz mezi kameny. Musí se stříhat s rouškou na puse, jinak zahradník kašle o 106. Kvete na podzim a na jaře černé bobule zobají ptáci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]