Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rotační AKU sekačka - jakou?

Od: fujitsu® odpovědí: 7 změna:

Můžete mi pomoci s výběrem AKU rotační sekačky? Pozemek asi 500m2, členitý a v prudkém svahu - místy více než 100% stoupání. Je to spíše louka, takže hrbolaté, sem tam krtinec. Nyní se tam trápím s 46cm benzínovou sekačkou, těžká, úzký záběr, motor kouří (žere olej v tom svahu). Nic lepšího, než AKU rotačka mne nenapadá, nebo máte jiný názor?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Než AKU sekačka, tak by snad byla lepší klasická ruční kosa.

hodnocení

3x

Ve vašem případě je VŠECHNO jiné lepší než akusekačka. Příliš velká plocha, ještě k tomu nerovná . Aku je dobrá na nenáročné sekání pár metrů čtverečních, protože se nemůže ani omylem rovnat výkonem motoru . Soused má Makitu, párkrát mi ji půjčil na těch mých cca 50m2 rovného trávníku. To šlo usekat jen tehdy, když to člověk sekal 2x týdně, jak byla větší tráva tak to baterky nedaly

lojza
Problém s Aku na rovných 50m2? To tam máte asi tužkový baterky *smich* Já sekám 400m2 jednou za 2 až 3 týdny a to není úplně rovný aku sekačkou parkside s bateriemi 2x8Ah a není nejmenší problém, kde dělám chybu?

re4zon
hodnocení

2x
Hrbolate, sem tam krtinec. To je pro rotacni sekacku smrt a pro aku dvojnasob. Jestli je to louka, tak sekat petkrat za sezonu krovinakem.

hodnocení

Ano, je to louka. Ale když vidím, kolik let přežila a stále žije ta benzínová, tak bych to zase tak nezatracoval. Krtince jsou jen tak na jaře ;). Je to kolem domu, takže na křoviňák to úplně není...ten beru jen na doseky okolo schodů a keřů.

hodnocení

0x
Seen typka Co tě naučí s kosou, kup kvalitní košů, nech si ji seřídit a budeš čumet...
Děda i v 74letech setkal louku kosou. Bila košile, volné černé kalhoty

hodnocení

0x
500m^2. není tak hodně, takže extrémní místa bych zmírnil navození nové zeminy, nebo tam něco vysadil, keře, stromy. Nenáročnou skalku. Případně to nejhorší dal AKU STRUNOVKOU

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]