Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Před asi 40 lety jsme dělali betonovou cestu od silnice k domu. Tehdy jsem si prosadila uprostřed cesty zelený pás. Nízké trvalky a skalničky, nízké cibuloviny. Dlouhou dobu to bylo moc pěkné. Časem se tam od sousedů pod betonem prodrala přeslička, objevila se bršlice. V posledních letech už mi nezbývaly síly na časté přerýpání a obměnu rostlin, ale stále se na to dalo dívat. Na podzim se u nás pokládal optický kabel a jediná vhodná trasa pro něj byla právě tím zeleným pásem. Je dokonale zničený. Chci vyrýpat a rozdat cennější cibuloviny, vše ostatní zničit herbicidem a celé to jen zatrávnit.
Nemám s tím zkušenosti. Zlikviduje herbicid i kořeny bršlice a přesličky? Po jaké době by bylo vhodné založit trávník? Zkusím se zeptat i nějaké zahradnické firmy, jestli by přijala takovouto zakázku. Ale uvítám veškeré vaše zkušenosti s podobnou prací.
Přesličku veme jen Garlon, Roundup a podobné na ni nefungují. Garlon by měl i učinkovat i na bršlici. Počítejte s opakovaným postřikem. Garlon lze použít i na zbytky těchto plevelů v trávníku.
S tím Garlonem velice děkuji rádci @pckop. Loni mi ho poradil na bršlici, která prorůstala mohutně ve velikém keři ozdobného rákosu. Vykopat to nešlo, vytrhaly se jen vršky a kořeny bršlice obrůstaly a řádily dál. Po Garlonu je skutečně veškerá bršlice pryč.
Co se týká přesličky, nevím, tu naštěstí nemám. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.