Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušeni jezirka zasypáni sutí

Od: petr2 odpovědí: 10 změna:
Zdravim zrušil jsem zahradni jezirko cca 4x4 metry.Prostředek 2x2 m plus 1 m hloubka.Pak uz je mělči hloubka kolem dokola asi 40cm.
Chci diru zasypat a opět zatravnit.
Mohu díru vyplnit stavebni sutí a až nahoru dát pěknou hlinu pro trávník?Nebude to problém?Napadlo mi aby sut zeminu pod trávou nevysušovalo a trávě se pak nedařilo?
Nebo je to bez problému i bych se sutě zbavil
Děkuju

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když do půlky dáte suť, navrch hlínu, tak se nic nestane.

petr2
hodnocení

Ok diky.Kolik tedy by melo být alespon cm hlíny nad sutí?

Na hloubku rýče, +5cm.

hodnocení

0x
Tak sut bych odvezl do komunalu jako odpad. Diru po bazenu jsem, u sebe, lehce upravil, svazil steny bazenu, zatravnil a doprostred zasadil zakrsly platan. Vypada to jako velka golfova jamka.
petr2
hodnocení

Ok diky to neprojde…Zase to chtěji dorovnat s okolnim terenem a zatravnit.
Řešim ted tu sut…takze sut ne?Je lepši to celé vysypat hlínou?
Blbý řešeni pro mě.Budu platit 2x..odvoz suti a přivoz hliny.
A dneska ta doprava je drahá.Není to jako za komančů za jedny sparty a flašku rumu.

Pokud suť neobsahuje žádné problematické látky, tak nevidím důvod, proč ji nepoužít. Jediný problém co mě napadá, že místo bude postupně sesedat, jak bude hlína časem splavována mezi části sutě, která asi nebude úplně nadrobno nadrcená. Ale to by snad šlo ošetřit silnější (netkanou) textilií.

Dobrý den! Já bych si s tím hlavu nelámal a nehrotil to. Když tam bude jen trávník, tak klidně dospodu dejte tu suť a navrch zeminu. Např tady v sídlišti, volné plochy zavezli vším možným stavebním odpadem /písek, štěrk, beton, malta/, navrch vrstvička ornice, nebo odpadu z čističky a trávník je všude. Vždyť i vrstva uježděného štěrku na nějaké zrušené cestě časem sama zaroste trávou. Když tráva v tom místě nebude tak bujně růst, nebude muset alespoň tak často sekat ... a je to! :)

Pokud tam uz tu sut chcete dat, tak jak kolega Orion poznamenal, muze to casem sedat a taky bych tam dal geotextilii.

petr2
hodnocení

Ok ok ok…diky všem za názory.
Sut jsou převážne staré okopané omitky neco v kuse neco v prachu obcas cihla atd
Můj plán tedy tu prostředni hlubokou diru 2x2,5x1 m vysypat suti.Tim zůstane kolem dokola cca 40 cm k dovyrovnání k okolnímu terénu a to uz bych dal zeminu.Takže cca 40-50 cm zeminy nad sutí?
Ok tak.. nebo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]