Dobrý den před 12 dni jsem zasadil jalapeno papriky (camargo capsicum annum) do květináču doma na obale pisou doba kliceni 7 až 14 dnu a teplota 25 až 30 zatím nic neroste mam se strachovat? Protoze například nedodržují teplotu a rozhodne nemam doma stálých 25 natož 30° 9 seminek mě stálo 120 Kč , má někdo zkušenosti z jalapeno?
Já dávám Jalapeno a jiné papriky mezi 2 ústřižky toaleťáku, pak do zip sáčku (nepřeschnou), zakápnu to lžičkou vody a dám do stupaček k mámě, protože já mám doma zimu. Po týdnu jsou vidět klíčky, tak je opatrně oddělím a dám do jiffů. Pak bydlí u mě v koupelně pod 12W LED žárovkou 6500K při teplotě 22stupňů. Tak to dělám už asi 10 let. Foto 3 týdny staré Jalapeno a kajenský pepř. Ono taky záleží, jak je umístíš do substrátu... když je blbě otočíš nebo dáš hluboko, tak nakonec uhnijou. Klíčivost mám tak 90%.
pete papriky jste před 12ti dny nezasadil, ale vysel. Sází se sazenice, vysévají se semínka. Nejlépe je papriky vysévat v lednu či únoru, trvá dlouho, než vylezou. Ale nic se neděje, nakonec vzejdou, jen je držte v teple. A jestli ne, tak si koupíte sadbu v trhu.
Papriky se vysévají na Valentýna, rajčata na Josefa, okurky na Apríl. Paprika chce teplo, letos jsem je dala namočit na vatu a přímo na topení. Do tří dnů klíčky, naklíčená semena hned zasadit, do týdne vzešly rostlinky. Mám je na jižním okně, podložené, aby jim nestínil parapet. Přes den už je dávám otužovat ven. Letos mám kapie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.