Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škůdce na palmě

Od: radim77 odpovědí: 6 změna:

Prosím vás co je to za škůdce na obrázku který se nachází na palmě.Je to na listech i kmínku.Jsou to takové malé bílé válečky jako kdyby vajíčka nějakého hmyzu.

Jak se dá palma ošetřit?

Předem díky za odpověď.

Škůdce na palmě

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Není to molice? Také jsem s ní jednou hodně dlouho bojovala na šáchoru. Jistě to někdo ještě upřesní nebo vyvrátí.

kvetinarstvi-chudejovaire/...

radim77
hodnocení

no uvidíme co na to řeknou druzí.Je to na horní straně listů i na kmínku.Rostlinu má sestra v Itálii.Likvidovat palmu je škoda má tak 120cm.

limetka*
hodnocení

0x

Mohla by to být opravdu molice, upřesněte, prosím, zda kolem rostliny nelétají miniaturní bílé mušky, pak je to jistě ono, v tom případě postřik třeba Mospilanem (ten mám vyzkoušený) dvakrát v intervalu cca 10 dní, až se nalíhne další generace molic. Koncentrace postřiku dle návodu.

radim77
hodnocení

ne žádné mušky kolem nelétají a dokonce jsme tam oběvily i puklici.

limetka*
hodnocení

0x

Tak mne ještě napadá vlnatka - postřik proti savým a žravým škůdcům ;)

manca*

Ahoj mě tato palma odešla vinou puklice.

Nejhorší je, že když se objeví,je potřeba smířit se s tím,

že ji nezachráníte tedy tu kytičku.Oplakala jsem jich už víc,

ale bez milosti dala do zvláštní místnosti bez kytek ,

protože hrozným fofrem napadá další kytky ta Puklice.

Většinou se objeví při nadměrné zálivce.A opravdu i v dnešní době chemie nefunguje nic.

Manca

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]