Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat kurkumu?

Od: martic® odpovědí: 2 změna:

Má někdo zkusenost jak pěsgtovat kurkumu? Mám koupené kořeny a na internetu vám radí - zasadit a vypěstovat si další. chci to zkusit, ale nevím: vsadit do volné půdy venku, do skleníku, do velkého květináče? A do jaké zeminy?

Prosím, pište mi jen ti, kteří to opravdu zkusili -. wikipedii jsem četl.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bekycek*
hodnocení

1x

Koupili jsme v Lidlu bio kurkumu v papírové krabičce, kde byly 4 kousky kořene. Podle návodu na internetu jsme zasadili na jaře do většího květináče s doporučeným substrátem. Pěstovali jsme na balkoně, z každého kousky vyrostly listy asi do výšky 30 cm, které na podzim uschly. V květináči jsme našli malinké kořínky asi 3 cm, v průměru 0,5 cm. To je naše zkušenost, další pěstování jsme už vzdali. Myslím, že kurkuma má takové nároky na které je zvyklá v oblasti kde se pěstuje, asi nějaké jižní státy.

hodnocení

0x

Zdravím, já si pěstuji kurkumu protože krásně kvete, kořeny se rozrůstají docela dost, ale někdo mi říkal, že ne všechny kurkumy jsou jedlé, tak nevím,nezkoušela jsem, na pěstování používám normální substrát pro pokojovky a roste to dobře, tak nevím jestli jsem pomohla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]