Nejste přihlášen/a.
Má někdo zkusenost jak pěsgtovat kurkumu? Mám koupené kořeny a na internetu vám radí - zasadit a vypěstovat si další. chci to zkusit, ale nevím: vsadit do volné půdy venku, do skleníku, do velkého květináče? A do jaké zeminy?
Prosím, pište mi jen ti, kteří to opravdu zkusili -. wikipedii jsem četl.
Koupili jsme v Lidlu bio kurkumu v papírové krabičce, kde byly 4 kousky kořene. Podle návodu na internetu jsme zasadili na jaře do většího květináče s doporučeným substrátem. Pěstovali jsme na balkoně, z každého kousky vyrostly listy asi do výšky 30 cm, které na podzim uschly. V květináči jsme našli malinké kořínky asi 3 cm, v průměru 0,5 cm. To je naše zkušenost, další pěstování jsme už vzdali. Myslím, že kurkuma má takové nároky na které je zvyklá v oblasti kde se pěstuje, asi nějaké jižní státy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.