Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hryzec na zahradě

Od: kuba89 odpovědí: 9 změna:
Žďáře mám zahradu kde mám kopec jabloní nastěhoval se mi tam hryzec a Krtek má někdo nějakou cennou radu hlavně na toho hryzce

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bojoval jsem s nimi asi dva roky. Jednoho mám dokonce vyfoceného, protože hu asi dostal pes - a je to pěkný macek!

Jinak doporučuju chemii - růžová pasta nastrčená do děr (opatrně bez doteku, na klacíku). Tady nemám žádný soucit, protože ta potvora jinak zničí na zahradě úplně všechno co je v zemi nebo na zemi (kořeny stromků, mrkev, červená řepa, okurky nakládačky...).

liska5
hodnocení

0x

Je to drsňárna, ale někdo to doporučuje. Do těch nor a otvorů vhodit kousek toho hustě pichlavého kaktusu. Nesahat, na vidličce. Zvíře, kterému se to zapíchne do tlapky úpí a tím sděluje, že v tom místě je nebezpečno. Tam se další stěhovat nebudou, naopak, měli by prchat. Jinak vše sázet do košů z králičího pletiva. Kéž není pozdě. Já tak vytáhla docela tlustou švestku, pod kterou měl hryzec hnízdo. Zcela ožrané kořeny .

hodnocení

0x

Používám tuto past hornbach.cz/.... Zatmí všichni byli spokojeni s účinností:)

hodnocení

0x

Pokud jde o hryzce vodního, tak se mi osvědčilo ho zastřelit vzduchovkou. Je třeba odkrýt konec jeho nory a zamířit do ní vzduchovkou tak, aby mířila na konec tmavé části nory směrem dolů. Hryzec nesnese odkrytou noru, velmi brzy přiběhne a na okamžik vystrčí hlavu z nory. V tom okamžiku se musí zmačknout spoušť.

Pokud jde o krtky, tak právě s nimi mám velké problémy na zahradě chalupy. Trávník je poset krtinami, protože letošní teplé počasí dovoluje krtkům neustále rýt nory a dělat krtiny. Měl jsem takovou šikovnou pastičku asi 30 let starou, kterou jsem našel ve stodole. Chytil jsem do ní 2 mladé krtky, ale pak jsem udělal velkou chybu nechal jsem jí v noře nalíčenou a odjeli jsme do Prahy. Když jsme se po několika dnech na chalupu vrátili, tak jsem pastičku marně hledal. Nejprve jsem si myslel, že ji krtek zatáhl hlouběji do nory a tak jsem odkryl asi 3 m nory. Nic jsem však nenašel, takže mne napadlo, že se krtek asi chytil a ucítila ho kuna, která ho vyhrábla i s pastičkou a někam zanesla. Zakoupil jsem podobné 2 pastičky vyrobené v Německu, ale mají mnohem větší vstupní drátěný kroužek, takže se špatně do nory zasouvají a krtek se k nim otočí zády a zahrabe je. S těmito pastičkami se mi nepodařilo dosud žádného krtka chytit. Asi bude třeba ten vstupní kroužek zmenšit, ale to bude třeba ho nahřát autogenem.

hodnocení

0x

Dobrý den!

Několik vlastních zkušeností a postřehů s dlouholetým a nerovným bojem s hryzci na zahradě cca 10 a u chalupy.

Hryzec je velmi chytré zvíře a jeho špatné zkušenosti s různými nástrahami, jedy a pastmi předává následujícím generacím, takže po určité době je používaný způsob hubení neúčinný.

Když jsem nasadil mechanické pasti, zpočátku byl "lov" úspěšný, ale později marnost nad marnost. Hryzec opatrně past zahrabe, ale dá si pozor, aby jej nelapila.

Mám knihu /název bohužel momentálně nevím, je v knihovně na chalupě/, je to překlad z angličtiny. Z té jsem se nechal inspirovat postupem, kdy na likvidaci hryzců / obrázky jsou z hřišť/ používají otravu oxidem uhelnatým ze spec. seřízených spalovacích motorů který vtlačují do nor a chodeb. Přístroj vypadá jako malá elektrocentrála. Tak jsem k tomu účelu nasadil samodoma traktor s motorem Trabant. Po prvním použití byl lov velmi úspěšný, buď otránení hryzci stačili vylézt na povrch, nebo jsem je "pohladil" motykou, když vystrkovali hlavu z nory lapajíce po vzduchu, několik jich vyhrabaly kočky. To ale netrvalo dlouho, když jsem zpočátku "nasadil výfuk" do nory uprostřed zahrady, zapnul sytič, tak kouř unikal z různých výdechů nor po celé zahradě, i u souseda. Po několika letech se to zkomplikovalo tím, že ti "dobytkové chytří" jakmile uslyší traktor tak asi ty propojené nory okamžitě přeruší a utěsní, takže když nasadím výfuk do nory, kouř uniká jen nedaleko a dál do nor a hnízd se nedostane. *zed**smich*

kuba89

a co ty ultrazvukove plasice ma to smysl zkouset ci jwou to vyhozešne penize

Podle mne jsou to vyhozené peníze. Jednu pěknou mladou jabloň hryzci těžce devastovali, tak jsem jim nory kolem jabloně zahrnul a zlikvidoval, osadil tam dva plašiče, jeden v místech kde měli hnízdo. Jaké bylo překvapení, když po několika dnech koukám a těsně kolem plašičů nové "metro". Později jsem přivítal, že se do plašičů dostala voda a mohl jsem je vyjmout a reklamovat, resp. vrátit do obchodu.

kkkk
hodnocení

0x

nasypat do díry vajgly od cigaret

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]