Nejste přihlášen/a.
tak jsem vysel rajčata do truhlíku, rajče tyčkové jahodové pro mlsné jazýčky mě překvapilo, 7 semen za 87 korun, SEMO, ještě že jsem u toho seděl
díky za reakci, nedá mi to tak ke kvalitě osiva se mohu vyjádřit pouze tak, že mám loňskou zkušenost s okurky (nakladačky), nasadil jsem dva sáčky, dávám semena po dvou a měl jsem asi 16 hnízd. Vyrostly mi 4, ztrácím důvěru ke všemu novému
Já semena rajčat nekupuju, seménka z plodu si skovám, a zasadím je do kelímků od jogurtů, pak až povyrostou tak sadím do zeme.
Máte to koupené za draho tady za 39 kč
mám návod jak získat semena rajčat. Už mi rostou a jsou zadarmo:
Rajčata na získání osiva sklízejte ideálně v plné zralosti, pokud možno první zrajíécí plody. Po otrhání je jestě několik dní ponechejte dojít na teplém místě, kde změknou a zvláční. Potom vyjměte semínka jen se šťávou. Nepřidávejte vodu, mají dostatek vlastní vlastní šťávy. Ve skleničce nechejte šťávu se semeny na teplém místě kvasit do druhého dne. Potom obsah vyklepejte na sítko a proudem vody proplachujte. Potom vložte semena do vody. Ta kvalitní, vyvinutá a těžká rychle klesnou ke dnu, naopak nečistoty, nevyvinutá semena zůstanou při hladině. Nakonec semen roprostřete na papír a nechte usušit.
Kvašení může probíhat i déle, např. až 3 dny, ale pak stoupá nebezpečí, že semena začnou klíčit.
Já jsem vysel minulý víkend, seju rajčata do osmi semenáčkových plat 6x4 hnízda, takže téměř 200 kusů v patnácti druzích. Mám odběratele v širokém příbuzenstvu a zbytek nabídnu sousedům. Dnes, tedy po týdnu jsou už vesměs venku a nastává pravidelné obracení, aby sazeničky nerostly křivě na jednu stranu (a to pěstuju pod stropním oknem, takže je to lepší, než jen na okenním parapetu). - Ta cena, kterou udáváte, mě už roky nechává chladným, protože si vše pěstuju z vlastních sbíraných semen. Pokud tedy budu chtít rajče tyčkové jahodové pro mlsné jazýčky či jakékoliv jiné, které mi (zralé) někde zachutná, vyberu z něj semínka, nechám je den odmočit, pak je propláchnu v sítku a nechám uschnout... a schovám na příští březen k setí.
Přeju pěknou úrodu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.