Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit jak řešit zarůstání mechem dlažděných a betonových chodníků v zahradě kolem domu a asfaltové cesty. Neustále mi to dost hodně zarůstá mechem. Prozatím to řeším zeškrábaváním a idstraňováním lopatou, ale rád bych nějakou radu jak na to abych to nemusel neustále takto odstraňovat. Je na to nějaký prostředek který by zabránil zarůstání tím mechem, ale tak aby pak když se to dostane do země nepřestala růst kolem toho tráva a kytky které tam mám posazené a také aby mi to nepoškozovalo ty chodníky?
Proti řasám, mechům a lišejníkům se prodávají různé přípravky, zkuste najít nějaký, u kterého je uvedena zvýšená odolnost proti vymývání. Ale obávám se, že na takto exponovaných površích to nebude mít dlouhodobou účinnost. Pořiďte si wapku, ta by měla mech odstranit i s kořínky a potrvá déle, než tam naroste nový.
Děkují za rady, ale já bych rád nějakou konkrétní radu se kterou má někdo nějaké zkušenosti a co mi ty chodníky a asfaltovou cestu nepoškodí.
Mam podobny problem.Pozor na niektore chemikalie - zbarvia na hnedo a neda sa to odstranit.Teraz chcem skusit po roznych radach zelenou skalicou ( 3-4 % roztok ) Ale skusim najprv na nie velmi viditelnom mieste.Uvidim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.