Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Višeň koupená nemá květy

Od: ln odpovědí: 6 změna:
Ahoj, koupila jsem si sloupkovitou višeň. Co mě ale překvapilo je, že v okolní přírodě uz všechny třešně kvetou, ale tahle je jen holý stromek s pupeny. Je to v pořádku? Kdy mohu čekat květy? Jsem z Prahy, tady už všechno kvete, magnolie za chvíli i odkvetou, plané třešně v květu... stromek koupený v zahradnictví.
oststní okrasné prunusy a třešně v zahradnictví už kvetly, ovocné stromy nic... jak to?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

7x
Jestli je čerstvě zasazená tak musí nejdrive korenit, tomu da prednost pred kvetenim

liska5
hodnocení

2x

Čerstvě vysazeným ovocným stromkům se dokonce první květy odstraňují, aby je tvorba plodů nevysílila. Stromek musí nejdřív dobře zakořenit a být v kondici.

liska5

A taky můžete mít pozdnější odrůdu, což teď při těch výkyvech není naškodu.

hodnocení

1x
Květy čekej nejdříve příští rok. I kdyby se letos nějaké udělaly, je dobrý odstranit. Teď potřebuje stromek zakořenit.

fazol
hodnocení

1x
Dejte jí ještě čas, vždyť na 1 máje se líbá pod rozkvetlou třešní, takže půlka března ikdyz je počasí doblázněné je ještě brzo na kvetení višni/třešní. Já je ještě vykvetle také nemám

jiofa
hodnocení

0x

Jestli letos pokvete snadno v tuto dobu poznáte stejně jako u třešně. Květní pupený jsou tlustší, kulatější a objemnější než dřevní a listové, které jsou úzké a špičatější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]