Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výsadba brambor

Od: meda7 odpovědí: 15 změna:

Myslíte si, že bych mohla už dát do země brambory rozára a adéla? Mají docela dost naklíčeno. Půjdu na operaci a potom min dva měsíce budu o berlích, takže to později moc nejde.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Teplota půdy pro výsadbu brambor by měla mít alespoň 6 stupňů. Vysadit můžete i teď, brambory sice skoro neporostou do doby vyšších teplot, ale už budou v zemi čekat... když máte jít na operaci

makk
hodnocení

5x

U nás (Polabská nížina) se sází brambory na Josefa (tj zítra). Já jsem je sázel včera. Ono ani tak nejde o to, že by měly být dřív (to stejně nebudou), ale kolem Josfa a vždy udělá hezky a počasí na sázení brambor je ideální. Pak se počasí obvykle zase zkazí a hezky je zas až koncem dubna. V tu dobu se sázejí brambory ve vyšších polohách a ani u nás ještě není pozdě. Takže pokud nebydlíte na horách, tak je tam klidně dejte.

Ono je to skoro jedno, jestli vám leží ve sklepě nebo v zemi.

hodnocení

0x

Jak napsal pan Makk, u nás na Josefa.

liska5
hodnocení

0x

U nás v podhůří Jeseníků se brambory sázejí na 1. máje.

To je tady někde?

liska5

Kolštejn je Branná. Ta má ještě výšší nadmořskou výšku.. Charismatická obec! Já jsem severo severo východně, v okrese s nejvyšší horou Keprník. :-D

Občas jezdím a chodím v září sem na oběd a kávu, nebo do termálů VL..

tm

Tak teď jste mě trochu dostala... myslel jsem, že okres Jeseník je až na Praděd a ono ne... takže proto Keprník. My máme chalupu kousek od Branné))

liska5

Kdepák, Praděd je okr. Bruntál. Kdysi jsem dostala pokyn najít nejvýše položené místo, kde by nás oddali a vyšla mi Branná. Tak jsem se tam vdávala. Tam je krásně. Kronfelzov, Pasák,...

mapy.cz/...

v září v Branné

nov

Těžilo se tam kdysi zlato?:)

Jinak u nás na Vysočině též na 1. máje.

liska5

Prý ano. Taky to byl do konce války Goldenstein. Když já se tam vdávala, tak kousek od radnice to byla ještě ZDŠ a né Relax wellness Kolštejn.

nov

Jasný, už jsem doma. Je to krásný kraj...i celé R.H. *palec2*

111®
hodnocení

0x

To vypadá že mám sázet krumple? v Brně?

My kósek za Brnem zatím první erteple zatím předkličujem. Ale už pudó jablóška brzo do země. Kdyby moc mrzlo, dajó se pak přikrýt. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]