Ahoj. Chci se zeptat, myslite, ze mohu dat predpestovane sazenicky do foliaku uz ted? Vim, ze na zahon, by se mely davat az po zmrzlych, ale s foilovnikem nemam zkusenost. Zatim mam doma vse na parapetech, ale uz mi tam dochazi misto. Potrebovala bych ty rostliny nekam presunout. Diky moc E., Praha
Ano, ted je ještě brzo. Teplota v nevytápěném foliovníku je v noci přibližně stejná jako venku. Před lety nám tam v půlce dubna namrzly voskovky (Begonia semperflorens), které byly blízko stěn , i když jsme topili.
Záleží na tom, v jaké jste nadmořské výšce a o které rostliny se jedná. Já Praha, skleník krytý v závětří, ředkvičky mám vyseté už 3 týdny a mají 5cm, rukolu sklízím celoročně, salát vysetý týden a rychlené sazenice zasazené. Rajčata bych tam dávala jen za slunečného dne přes den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.