Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fóliovník v březnu - je brzy?

Od: eve* odpovědí: 7 změna:
Ahoj. Chci se zeptat, myslite, ze mohu dat predpestovane sazenicky do foliaku uz ted? Vim, ze na zahon, by se mely davat az po zmrzlych, ale s foilovnikem nemam zkusenost. Zatim mam doma vse na parapetech, ale uz mi tam dochazi misto. Potrebovala bych ty rostliny nekam presunout. Diky moc E., Praha

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x
Už je tam mám, ale v sadbovačích. Zítra v noci má být -2 st.tak je na noc přenesu do předsíně a ráno půjdou zpět.

ttt
hodnocení

0x

ano,je brzo. Zbyva mesic a pul.. Muze byt jeste klidne -10.

sametka
hodnocení

0x

Ano, ted je ještě brzo. Teplota v nevytápěném foliovníku je v noci přibližně stejná jako venku. Před lety nám tam v půlce dubna namrzly voskovky (Begonia semperflorens), které byly blízko stěn , i když jsme topili.

pb®
hodnocení

0x
Záleží na tom, v jaké jste nadmořské výšce a o které rostliny se jedná. Já Praha, skleník krytý v závětří, ředkvičky mám vyseté už 3 týdny a mají 5cm, rukolu sklízím celoročně, salát vysetý týden a rychlené sazenice zasazené. Rajčata bych tam dávala jen za slunečného dne přes den.

eva*
hodnocení

Dekuju za vase nazory. Pomohly mi. Zrejme to vyresim tak, ze rostlinky presunu do foliaku jen na den a v noci to nanosim domu do chodby.

eva*
hodnocení

Jeste me ted napadlo, kdybych to nechala pres noc ve foliaku, slo by to zakryt netkanou textilii. To by je mohlo pred mrazem ochranit.

Jde o to,jaké rostliny tam chcete sázet.Kadlubny a salát v pohodě.Nakrýt netkanou textilií.Nesundávat ani přes den.Zalévat přes textilii.

Fóliovník v březnu - je brzy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]