Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobrý den, mám odkvetlý talovín,

Od: kvetoslav odpovědí: 2 změna:

Talovín po květu, co mám dělat-opatrně vytrhat?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jaký máte důvod ho vytrhat? Pokud se ho chcete zbavit nebo ho přesadit, tak vyrýpat.Teď.

Moje dlouholeté zkušenosti s lalovínem jsou, že zůstává na místě. Tam, kde mi nevadí, že se rozšiřuje dál a dal, nechávám listy zvadnout, semena dozrát. Tam, kde už o další rozsemenění nemám zájem, ostříhávám listy s květy brzy po odkvětu. K talovínu nepřistupuji tak, jako třeba k tulipánům a jiným cennějším cibulovinám. Nevyrývám po odkvětu, abych pak na podzim znovu sázela. Talovíny, sněženky a bledule nechávám stále na místě.

Občas si někdo přeje, abych mu pár hlízek talovínu dala. Na to je vhodná tato doba. Vyrýpnout, dokud drží stvol a hlízka u sebe. Jakmile stvol uvadne, hledají se samotné maličké hlízky v hlíně dost špatně.

hodnocení

0x

Nic netrhejte,nechte jej tak. Příští rok jich budete mít víc a stále víc. Vizuálně snad nevadí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]