Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už zase začínají slimáci

Od: futra odpovědí: 8 změna:

Tak jsem už objevila první malé slimáky na květech krokusů a na listech právě ze země lezoucích řepčíků.A to jsme na horách a je teprve březen.Jak jste na tom vy se simáky?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Slimáci jsem se nedíval, ale už mě poštípali komáři. To si letos s havětí użijeme.

tm
hodnocení

0x
Ano na horách a o víkendu na zahradě hromady malých slimáků. Pod dřevem ještě více... loni vše sezrali, letos nic sázet nebudu

liska5
hodnocení

0x

Byla jsem ráda, že záhon s vysazenými cibulkami tulipánů přikryla na zimu tenká vrstvička listí. Když jsem 15. února! opatrně listí shrabovala, aby tulipány mohly růst, bylo po náladě. Slimáci pod listím ohlodali dvě třetiny těch tulipánů nad cibulkou v krčku! Takoví malí šmejdi to byli. Dnes jsem záhon osázela maceškami. Doufám, že na ty nepůjdou.

Nám slimákům odolaly snad jen voskovky.

botanik
hodnocení

0x
Ano,slimák na mě vykouk z poza rohu.Plazil se ke kytkám.Komár mě štípnul do hlavy a mam otok.To bude léto plné nenechavého hmyzu

hodnocení

0x

Slimáky zatím nemám. Byla jsem pracovitá, na zimu shrabala spadané listí a vše, co na zahrádku nepatřilo. Takže nemám, nemají se kde držet.

Paní asi o 3 domy dál se o zahrádku nestará. Kupy spadaného shnilého listí. A už si mi stěžovala, že když to listí zvedne, jsou pod ním spousty slimáků. Je to logické, mají u ní 3+1 a dobře se jim tam bydlí.

Jenže uteče krátká doba a od nepořádné paní se ty mrchy rozlezou určitě všude, tedy i ke mně. Takže ani nemá cenu pečlivě zazimovávat zahrádku. Nějaký lajdák se najde vždycky a i když jsem se snažila, stejně mě slimáci časem navštíví. Není řešení. Jaga.

pb®
hodnocení

0x
Slimáky nemáme, protože máme na většině zhrady drůbež. A přes tu se slimák neproplazí. Lezou jen z jedné strany od sousedky z opečovávané zahrádky. Ale tam zas pěstuju borůvky, bylinky, maliny, rajčata a okurky v kýblích a to slimáci nežerou. Do skleníku se sem tam nějaký proplazí, ale moc škody nenapáchá. Lidé si za slimáky můžou sami, že nechovají slepice. Ty by na podzim přehrabali zahrádku, vyzobali vajíčka a na jaře by slimáků ubylo.

hodnocení

0x

Já je našel v koncem února-

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]