Nejste přihlášen/a.
Tak jsem už objevila první malé slimáky na květech krokusů a na listech právě ze země lezoucích řepčíků.A to jsme na horách a je teprve březen.Jak jste na tom vy se simáky?
Byla jsem ráda, že záhon s vysazenými cibulkami tulipánů přikryla na zimu tenká vrstvička listí. Když jsem 15. února! opatrně listí shrabovala, aby tulipány mohly růst, bylo po náladě. Slimáci pod listím ohlodali dvě třetiny těch tulipánů nad cibulkou v krčku! Takoví malí šmejdi to byli. Dnes jsem záhon osázela maceškami. Doufám, že na ty nepůjdou.
Slimáky zatím nemám. Byla jsem pracovitá, na zimu shrabala spadané listí a vše, co na zahrádku nepatřilo. Takže nemám, nemají se kde držet.
Paní asi o 3 domy dál se o zahrádku nestará. Kupy spadaného shnilého listí. A už si mi stěžovala, že když to listí zvedne, jsou pod ním spousty slimáků. Je to logické, mají u ní 3+1 a dobře se jim tam bydlí.
Jenže uteče krátká doba a od nepořádné paní se ty mrchy rozlezou určitě všude, tedy i ke mně. Takže ani nemá cenu pečlivě zazimovávat zahrádku. Nějaký lajdák se najde vždycky a i když jsem se snažila, stejně mě slimáci časem navštíví. Není řešení. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.