Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aka jedlá-hmědnutí konce listů

Od: lukyn1988 odpovědí: 2 změna:
Zdravím zahradníci,
mám 2 aky jedlé (sellowiana) a u obou hnědnou konce listů. Hnědnutí se objevilo už na zimovišti v zimě. Můžete mi poradit, čím to je, co se jim nelíbí?
Jeden člověk mi řekl, že je to tím, že jí mám v bytě v teple, že je to venkovní rostlina, která má ráda denní a noční rozdíly teplot, které v bytě nemá, že musí být venku. Já si ale myslím, že na ven je ještě brzo. Nevím, co teď mám s nimi dělat.
Děkuji všem za odpovědi a rady. Lukáš.

Aka jedlá-hmědnutí konce listů
Aka jedlá-hmědnutí konce listů #2
Aka jedlá-hmědnutí konce listů #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Omezit zálivku. Takhle se chovají mnohé pokojovky po přelití, že vodu tlačí do konce a obvodu listů. V zimě zálivku omezujte a celkově zalévejte méně. Povrch je rychle suchý, ale když necháte v půdě u stěny květináče špejli, tak ji vytáhnete mokrou, i když nebylo pět dní zalito.

Jako příklad dám foto Diffenbachie. Někdo ji vyhodil do mezipatří. Byla dříve evidentně přelévaná.

Ta Vaše by měla mít rašelinu a zimovat v teplotách 5-10°C se zásadním omezením zálivky.

Aka jedlá-hmědnutí konce listů #4
lukyn1988

Dobře, děkuji Vám moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]