Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím ohraničit skalku a zda vůbec

Od: kristyna* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, je mi 24, paneláková holka co se usadila v rodinném domě a partnerem a učí se novým věcem. Jednou z nich je skalka na zahradě, kterou vytvořila tchýně a stále o ní pečuje, ale víceméně primární starost to bude moje. Ledabyle jsem tam nasazela primulky, tulipany a macesky, všech barev, aby mi dělaly radost spolu s dalšími rostlinami a keříky které už tam jsou. Je to moc pěkná skalka, uprostřed zahrady hned vedle sezení. Jak tak různě vočumuju sousedovic nádherné zahrady, všimla jsem si, že spousta jich je ohraničena a vypadá to moc pěkně. Do přílohy přikládám fotku a prosím moc moc nezkusenou holku o radu zda to taky něčím ohraničit nebo to nechat jak to je. Dekujuuu
Čím ohraničit skalku a zda vůbec

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Je krásná, nic bych tam nedával. Líp se to pak kosí, než kdyby jste tam dala kameny nebo palisády

liska5
hodnocení

5x

S kamením se nadřete a stejně to bude skulinami prorůstat a trávník kolem kamenů neposečete. Mám podobnou "zahrádku" za domem a musím to chodit obtrhávat . Já bych tady byla pro plastový obrubník, co se zatlačí do země, až není vidět, jen ta horní ztluštělá hrana. Já si tam takový nemůžu dát, jelikož jsem v kamenitém terénu a jsou tam kořeny smrku. Viděla jsem více verzí. Takový pás asi 12m za 600,-.

farm
hodnocení

0x

Závist bledá na mne sedá, z paneláku rovnou na posezení se skalkou...:)

Na skalku je tam málo kamenů, pár mimořádně pěkných by se jich do spodní části přihodit dalo. Jenže: Výběr rostlin skalce neodpovídá, spíše je to vypouklý záhon barevně kvetoucí.

Hraničení ale vždy přírodní. U mne velké bílé valouny křemene - najdete na okraji pole - možná (na skalku je ke koupi kalcit stonex.cz/...

Hezky vypadaly u mých záhonů břízové tenčí klády - ale koukám, že se vám to zahýbá, muselo by být několik kratších, zapevní je kolík "před nebo za". Časem (dlouhým) vyhnijí, ohraničení zůstane - a může se modernizovat!

mate59
hodnocení

0x

Je to hezké,mně se líbí.Nechal bych tak,jen ten první keřík/asi levandule/ a i ten druhý je zž načase nakrátko ostříhat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]