Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu,jak se da mnozit kroton,nevejde se do bytu.Jiz jednou jsem ho serizla,ale opet dorostl.Je mozno dat zakorenit vetvicku_Dik za odpoved.
Boženko, můžete množit a dělat radost všem v okolí - jenom pozor na tu jedovatou šťávu.
Množit se tato rostlina dá na jaře vrcholovými stonkovými řízky, je však potřeba zajistit jí teplotu okolo 23–25 °C.
Pozor – při řezu vytéká z krotonu mlékovitá šťáva, která je jedovatá. Proto je raději umisťujeme z dosahu malých dětí.
doplněno 22.06.09 17:18:Dám sem celou stránku, je tam i o jiných květinách. Na jednom odkazu jsem četla, že řízkování je obtížné, tak to bude možná chtít trpělivost: novyvek.cz/...
doplněno 22.06.09 17:33:Koukla jsem ještě do své knížky a zde je to podrobně popsáno - takže řízky by měly být 8-10 cm dlouhé, a mít alespoň dva páry zdravých listů s růstovým vrcholem. Stonek seřízneme těsně pod listem, spodní dvojici listů odtraníme. Řeznou plochu dáme do stimulátoru - přebytek oklepeme. Doporučují připravit si malou množárnu s drenáží - směs 1:1 směs písku a hlinité zeminy. Řízky vsuneme do hlíny tak, aby konec stonku byl na dně a listy na úrovni zeminy. Dobře zalijeme a přikryjeme. Kryt na 5 min. denně odkryjeme. Dbejte, aby zemina nevyschla a udržujte na 24°C. Po 21 dnech kryt odstraňte a když rostlinky dobře rostou, přesaďte je do normální zeminy. Tak ať se Vám vede!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.