Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měděná páska proti slimákům

Od: mh odpovědí: 10 změna:

Mám velký problém se španělskými slimáky. Sousední velká zahrada je sečená 2x za rok a je jejich semeništěm. Nemá někdo zkušenost s měděnou páskou nebo měděným pletivem vysokým cca 10 cm nataženým kolem záhonu?Je to účinné? Děkuji za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

mám vedle zahrady stejný pozemek, seče se 1x za rok. a slimáků mraky, o měděné pásce jsem neslyšel a ani bych si ji vzhledem k rozloze pozemku nemohl dovolit. Sypeme okolo plota drcené skořápky, písek, popel a nic nezabírá. Jediné co děláme je sbírat a sbírat. A záda trpí :)

mh
hodnocení

Loni jsem jich nasbírala 6000 ks. Pěstujeme jenom to, co jim nechutná. Česnek, cibuli. Moc jim nechutná hrášek.

hodnocení

0x
Kupte kachny Čínský běžec. Potřebují jen dost vody. Až to vyberou u vás tak je za úplatu půjčujte sousedům.
Také funguje vápno, natřít betonovou podezdívku plotu.
mh
hodnocení

A vápenný nátěr déšť nesmyje?

Natírat na boku podezdívky.
A tu stranu ke zdroji slimáků.
mh
hodnocení

Vyzkoušíme. Uděláme kolem záhonu ohradu z prken a natřeme ji zvenku hašeným vápnem.

veronica
hodnocení

0x

Dva nebo tři souběžné měděné nebo železné cínované drátky na plastové podložce napojit na plochou baterii 4,5 V nebo na powerbanku 5 V schovanou v protidešťové krabičce. Mezera mezi drátky musí být tak akorát, aby je slimák nohou propojil. Sice ho to nezabije, ale nebude mít chuť pokračovat v jízdě.

U třech drátků prostřední na jeden pól a dva krajní na druhý pól zdroje.

Pozn.: Drátky Cu nesmí být izolované lakem.

uko

A pak to musíš každý týden chodit vyplavat trávu, protože tráva ti to vyzkratuje. Navíc jak to chceš chytit, do jakých izolátorů...

Na kolik přijde takovýdle ohradník. Pochybuju, že když to bude třeba celkem 200 m délka, že tam to napětí po Železném drátu s velkým odporem doleze...

Proto se používá v pravých ohradníkách napětí přes 10 000 V, Aby mělo nějaký rozumný dosah. To doleze i kilometry

asd1
hodnocení

0x
Spíš plech s rantlem kterej neprelezou.. nebo tan ohradnik, stačí asi i nizky napětí, dal bych 12 V šlo by to i solar + baterka, něco z Ali a zbastlit. spoji drát se zemí nebo dva draty, zabrni ho a poleze pryč..
Lakovanej drát že staryho motoru/ alternatoru/trafa jde osmirglovat.

farm
hodnocení

0x

Vezmi menší plechovky, zahrabej je do roviny se zemí a plň pivem. ireceptar.cz/...

domaci-pivoteka.cz/...

Sbírám do kelímků s roztokem - tekutým mýdlem, po setmění, nejlépe před rozedněním. A po větších deštích. Nasadím víčko, aby nevylezli a ráno likviduji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]