Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Cca 50 let jsem řez a údžbu ovocných stromů / cca 15 ks/ dělal bez problémů klasickým ručním nářadím /nůžky, pilky, houseníky/. Po, v létě min. roku prodělané operaci srdce /3x bypass/ přemýšlím, jak to letos na jaře provedu a přicházím se žádostí o radu. Vidím dvě možnosti: 1/ vybodnout se na to a někoho si na tu práci "sjednat". 2/ Ruční nářadí nahradit elektrickým aku. nářadím /nůžky, pilky / a pokusit se to ještě zvládnout sám. Jaké máte zkušenosti s používáním tohoto aku nářadí.Vypůjčenou aku řetězovou pilku na tyčí jsem již loni vyzkoušel na snížení koruny třešně. Při maximální výsuvu je dost těžká a nevím, jestli to s tím dosud "rozvrzaným"hrudníkem zvládnu. Jak je to s používáním nůžek na tyči a s aku ruční pilky? Máte zkušenosti? Děkuji za rady.
lidlovské aku nůžky s 20V řadou jsou za mne ideální. Jen 2Ah baterku, ať to není těžké - vydrží mi bez potíží na 6 stromů jarního střihu. Bez potíží zvládá 3cm tlusté letorosty (4 cm už trochu kňučí, ale dá to rovně). Pilku bych řešil jen ruční - pokud neplánujete dělat omlazující řezy ve větším sadu.
když není člověk vyloženě tele, nemůže se nic stát... ale je fakt, že pokud by tam někdo tu ruku nešikovně dal, asi to ten článek ucvakne
baterky mám v jiné skříni, dítě by muselo najít nůžky, zapojit baterii, zapnout přístroj a vědět jak na to všechno -
Ty na klacku máš dva metry od sebe, tak je nějaký přesný řez "na kroužek"problém.
Tyhle čínský sr. z odkazu kromě toho že jsou těžký, tak mají pomalou rychlost řetězu, takže řežou pomalu a trhají, když už tak profi nářadí, to je pak lepší žebřík, lezecký úvazek, sedět ve smyčce a pomaloučku to pižlat ručně - máš dvě ruce volný a když omdlíš tak nesletíš jak hruška.. Nebo malou lehkou aku zahradnickou profi jednoručku. Jediná nevýhoda je vyšší cena, ale jsou lehčí a fungujou řádově líp, dostupný je i servis - náhradní baterky atd.
Docela rozumný věci dělá Makita
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.