Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy zkrátit ptačí zob po výsadbě?

Od: bibina odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Minulý týden jsem udělala výsadbu ptačího zobu na živý plot. Stromky jsou dvouleté sazenice velké cca 80 cm. Chci se zeptat zdali je mám ještě těd po výsadbě zkrátit? Nechci samozřerjmě hned, počítám že tak v březnu až nebude mrznout, ale jde mi o to, jestli se stromky řezají ještě ted čerstvě po výsadbě a nebo to nechám až na příští rok. Jak to máte vy pokud máte s tímto nějaké zkušenosti?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Než cokoliv jde do země, ustřihneme a zbavíme rostlinu všeho tak, abychom usnadnili přežití, aby vyživovala jen to nezbytné. Dlouhé kořeny, dlouhé větvičky. Ostřhat teď, když ne při výsadbě. Teď rostlinám nebude dělat problém, spíše problém bude později, až míza začne stoupat do větví. Ale i tak ptačí zob není orchidej, ten si dá líbit všechno. I křoviňák v létě.

mate59
hodnocení

0x

Skraťte teď,i víc než o třetinu,aby kěřík košatěl.Hluboký řez snáší velmi dobře.Hlavně teď,než jak píše babka začne prodit míza do rostliny.Dobře zalejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]