Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskliny na třešni a višni

Od: yukonna® odpovědí: 5 změna:
Zdravím,
měla bych prosbu a zároveň dotaz, zda je vůbec ještě reálné zachránit tyto dva stromky třešeň a višeň. Máme zahrádku v zahrádkářské kolonii a bohužel o stromky se nikdo pořádně nestaral.
Jsou hodně popraskané borky a tečou.
Máte prosím někdo nějaký návod, jak bych měla postupovat pokud by šly ještě zachránit?
Moc děkuji, L.

Praskliny na třešni a višni
Praskliny na třešni a višni #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Uříznout u země, nasázet nové.

asd1

Lepší obrýt a vyvrátit i s pařezem, až pak řezat ;)

Na to poškozený a pokus zachránit - všechno shnilý pryč a holý dřevo zatřít, dobrý je Sanatex - maj lesáci na poškození od zvěře a od traktorů. Ale souhlas s novým stromem, pokud to je extra odrůda tak přeroubovat na ten novej.

hodnocení

0x
Zdravím, strom nema cenu zachraňovat. Evidentně se na něm vyskytla nějaká houbová choroba, která mu úplně zlikvidovala dřevo. Bylo to z toho důvodu, ze strom nezvládá stanoviště nebo byla kura mechanicky poškozena. Kromě toho má stromek napovrchu plno lisejnku, což u tak mladého stromu značí, že s ním není něco v pořádku. Pokud z kůry něco vytéká, bude to klejotok. Tudíž doporučím vysadit nový strom. Dnes už existují varianty, kdy se první úrody dočkáte už druhým nebo třetím rokem po vysadbe, ale je potřeba je pořád ošetřovat (okopavka, hnojiva, postriky).Pokud vám není něco jasne, rád poradím.
hodnocení

Moc děkuji za vysvětlení a komentář.. myslela jsem si, ze to asi bohužel takto dopadne, ale zkusila jsem to :). Když by mě ještě něco napadlo, tak se ozvu, děkuji.

mate59
hodnocení

0x

Poblíž vysaďte nový stromek a až podroste ten starý odstraňte.Pokud nerodí,vykopte ho hned.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]