Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to voděnka? jak se o ni postarat

Od: tmilan odpovědí: 9 změna:

zdravím všechny šikuly - prosím, co s touto kytičkou, abych ji nezahubil - je v malém "kyblíčku", zalil jsem, zarosil, ale nějak se jí to, chudince nelíbí - děkuji za reakci

Je to voděnka? jak se o ni postarat

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Rostlina je přelitá, mám pocit, že bohužel nepřežije. Nejsem si jistá, ale možná je to netřesk, venkovní tučnolistá rostlina, vyžadující sucho. :(

tmilan

... a prosím o doplnění - asi nebude chtít přímé sluníčko?

V případě, že by to byl netřesk, tak ten si na sluníčku libuje. Jestli je to pokojová rostlita, té většinou přímé slunce vadí.At je to cokoliv, bojím se, že je s ní ámen.

tmilan

oooochhhhh, já Mičurin, chudinka kytička, chtěl jsem jí jako pozornost - děkuji za všechny reakcu

Dostala jsem před lety Echeverii. Během pár dní, kdy jsem ani nestihla napáchat škody, se začala projevovat péče ze zahradnického centra - byla přelitá. Fleky, gumové listy.. no ještě chvíli bídná vydržela ale nakonec to nedala. Šanci neměla. Vypadala v hodně podobném stavu, jako rostlinka na fotce. Tak souhlasím s názorem a moc šancí ji bohužel také nedávám.

liska5
hodnocení

4x

Voděnka to určitě není. Ta Vaše je některá tučnolistá, nestojí o vodu, má ji v listech. Přílišná zálivka ji může zahubit, že uhnije. Chce k oknu na světlo a zálivku v paneláku tak co deset dní. Záleží, jak teplo tam máte. Jestli je v chladné místnosti, tak dvakrát do měsíce kapku vody. A nekropit. Doufám, že má odtokový otvor ve dně.

hodnocení

2x

Kytička je přelitá. Okamžitě přesadit do suché zeminy, ošetřit nahnilé kořeny. Ale pravděpodobně to stejně nepřežije. Zalévat minimálně, podobně jako kaktusy.

Netřesk to asi nebude, voděnka už rozhodně ne. Spíš některý ze sukulentů.

doplněno 08.02.24 08:53:

Voděnek je řada druhů a většinou vypadají nějak takhle.

Je to voděnka? jak se o ni postarat #2

hodnocení

2x

Je to pokojový sukulent, dá se zachránit a rozmnožit zdravým listem, zasazeným v písku, nebo perlitu-vlhkém-

farm
hodnocení

1x

Přesadit do chudé zeminy s kamínky. Suché. Žádný substrát s dubovým listím.

Sukulenty kupodivu nepotřebují k životu tolik vodu, jako světlo. Ve své domovině mají sluníčka 12 hodin denně po většinu roku. Tolik světla jim u nás dát nemůžeme. V každém případě rostlinku pěstujte těsně na okně.

Je to nějaký sukulent, možná dužnatka pinterest.nz/...

ifantazie.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]