Nejste přihlášen/a.
Určitě přestat se zálivkou. V zimě obecně má být zálivka slabší. Jestli ho budete přesazovat, tak chce propustný lehký substrát jako na zelené pokojovky. A dole drenáž, keramzit nebo i štěrk...Pokud bude hlíza částečně shnilá, ty zdravé listy lze prý rozpěstovat. Nedělala jsem, to bych hledala netu nebo se ptala v květinářství..
Momentálně množíme zamiokulkas v práci. Máme obrovský nádherný zamiokulkas, který se jednoho dne převrátil a spadl na zem. Jeden nebo dva dlouhé silné stonky se vylomily. Bylo nám líto je vyhodit, měly nejmíň metr. Nařezali jsme je na řízky tak, aby nahoře zůstaly 4 listy (někde jsme to přečetli) a vložili do zavařovačky s vodou. Po asi 6-8 týdnech se na ponořeném konci udělaly hlízky a kořínky.
Jééé, děkuji. Tak to funguje. Já množím kde co, ale tady jsem to zatím měla jen z doslechu. Takže pokud tazatelka shledá hlízu shnilou, může ještě zachraňovat použitím listů.
Viděla jsem dokonce video, jak zastrkali jednotlivé listy do hřebínku a ten položili na nádobu s vodou tak, že dolní části listů byly ponořené. Z listů (teoreticky, video pak bylo zrychlené) vyrazily do vody kořínky.
Tady jsem našla na TikToku, přesně tak vypadá ten náš množený v práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.