Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předjarní postřik

Od: aloisb® odpovědí: 3 změna:

Několik desetiletí jsem vůbec stromy nestříkal. Nyní bych chtěl ty menší stromky postříkat. Mám tam hrušky, které trpí skvrnitostí a kroucením listů, jablka jsou strupovitá, na kůře třešní a višní je lišejník. Prosím o radu, jaký prostředek a kdy použít. Mám tlakový postřikovač Kovodílo.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dobrý večer, na hrušně a jabloně můžete použít postřik například Discus. Stříknout před květem a pak dvakrát po odkvětu. Nebo můžete použít soupravu Zdravé jablko. Též na jabloně i hrušně. Lišejníků se zbavíte nejlépe jemným oškrábáním (jak zpočátku jara, nebo na podzim), pod strom si rozprostřete něco, z čeho snadno lišejník sklepete a poté spálíte. Také funguje potírání napadeného kmenu směsí popela, vápna a vody. Dříve se dal použít na natření lišejníků i Kuprikol. Ten se ale již pár let nevyrábí. Po odstranění lišejníků se velmi doporučeno natřít kmen vápenným mlékem.

belus
hodnocení

1x

Ja roky pouzivam tzv.Burgundsku zmes a nemam problem. Na 10 l vody 10dkg modra skalica a 15 dkg hasene vapno. Poriadne rozpustit zvlast ,prefiltrovat zliat a postriekat. Na jar 1% roztok to je vysie popisane.Na jesen po opadani listia 3 %.cize 3nasobok. Treba poriadne "umyt" stromy,nech tecie po konaroch. Hodne zdaru.

hodnocení

0x
Několik desetiletí jsem vůbec stromy nestříkal.- - jenže dnes má každý druhý domeček nějaký jalovec či chvojku, takový keř pak dokáže roztrousit houbu bez potíží v okruhu 200 a někdy i 500m.Kuprikol se nahradil championem, jestli se nepletu. Ale osobně mám po dědovi kuprikolu zásobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]