Nejste přihlášen/a.
Mám na zahrádce Ibišky, vypěstované ze semenáčků.Ještě jsem je nestříhal , bude jim letos 8 let.Poradí mi někdo prosím o kolik a kdy sestříhnout? Děkuji J.
Kdysi jsem měl několik keřů ibišků syrských a zastříhával na jaře po mrazech větvičky asi o třetinu. Vždy krásně kvetl. Jinak jsou rady porůznu.
Na zimu se tento ibišek neseřezává, poněvadž by mohl zmrznout. Řez nechte na jaro. Syrský ibišek se může jakkoliv tvarovat. Čím více se bude zastřihovat, tím bude hustší a bude mít více květů. Zmlazování a prosvětlování provádějte po 3 letech. Na jaře stačí jen obrat uschlá semena. Nová teorie je, že se vůbec nemusí seřezávat, jen po zasazení udělat výchovný řez. Keř za pár let udělá sám kulovitý tvar. Výjimka je, když chceme syrské ibišky pěstovat do stromku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.