Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nevíte někdo co by mohlo být přířinou toho,že se mi se žlábku zeláku neustále ztrácí voda?Voda zmizí a zdá se mi že stekla do zelí uvnitř,žlábek zeláku,ale poškozený není.Mohl by vodu nasát podtlak uvnitř zeláku? Je totiž zaplněn jen 1/3.Díky
Jako laik na podobné problémy vím, že synek dolévá vodu do zéláku a soused taky. Nesmí to vyschnou, voda tam musí být stále.
Sice jsem nenapsal ve žlábku, ale snad to skoro všichni pochopí, že je myšlen žlábek, když se na něj ptal.
A taky vám teda v hrnci voda přibývá?,jak ji pořád musíte dolévat do žlábku.Já mám hrnec na chodbě ,kde je 17-18 stupnů, to bude asi moc,že?
Pokiaľ vodu to vtiahne do vnútra,tak je to zle naložené a nekysne to dobre. Pri kysnutí vzniká plyn a zároveň tlak,ktorý sa uvoľnuje cez vrchnák. Vám sa niečo vyparí a niečo sa podtlakom vtiahne dovnútra.
Dobře ,ale zelí je již v zeláku-cca 6 týdnů a chutná dobře,ja si říkal,jestli není špatné víko.není originální-posílám foto.
Když se zastaví kvašení, může nastat vlivem změny teploty podtlak a voda se vcucne dovnitř. Až se to stane příště, stačí lehce nadzvednout víko a voda neteče zpět do žlábku.
A odkud nateče zpět do žlábku,když bude vsuclá dovnitř hrnce,ve žlábku nebývá nic,snad pár kapek.Mně se na tom něco nezdá ,zkouším sehnat originál víko ,ale to se už asi nevyrábí uvidím. V čera jsem vařil zelí bral jsem se zeláku,dolil vodu do žlábku a zatím tam je,budu to hlídat.
Ta voda v tom žlábku je, ale nevidíte ji, jelikož je vcuclá za stěnou víka. Já když víko nadzvednu,voda se přelije zpět. Nemáte tam vlasovou prasklinu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.