Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jahodník Rujana a Regina

Od: liska5 odpovědí: 13 změna:

Nevíte, čím se liší? Ty první dobře znám, těmi jsem kdysi olemovala celou zahrádku. Ty druhé Fragaria vesca Regina jsem teď viděla v LIDLu. Vypadají na obrázku skoro stejně, prostě jako větší lesní stáleplodící jahůdky. Slibují v návodu o dost větší výnosy. No nevím...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dobrý večer, no Reginy mají opravdu o něco větší výnos, ovšem chuťově máme raději Rujany. I odezva od zákazníků je stejná. Zítra mrknu do knih dodavatele, jaké uvádí rozdíly. Myslím si ale, že žádné výrazné rozdíly mezi nimi nebudou. Kdyby byly, určitě by mě maminka na ně upozornila, aby měli zákazníci správné informace. Jelikož byly na jednom věšáku vedle sebe a nebyly oddělené, tak by mezi nimi neměl být opravdu žádný velký rozdíl.
liska5
hodnocení

Tak jsem to koupila. Nejsou z věšáku. To je takové minipařenišťátko se substrátem za 29,- a sáčíčkem semínek. Je to z NL. Risknu to a časem poreferuji. Před pár lety jsem tam takhle pořídila podobnou krabičku, ale s balkonovými rajčaty a povedlo se, úroda bohatá /mohu dodat foto/.

Tak přeji mnoho chutných plodů *srdce* Jo a moc ráda se na Vaše výpěstky podívám;)
liska5
12.01.24 21:32
hodnocení

Jahodník Rujana a Regina
liska5
hodnocení

Tyto byly ze semínek z LIDLu. Nizoučké, kolem 20 cm. To už byl podzim.

Jinak děkuji!

Koukám, že plodily opravdu dlouho *srdce* Ráda vidím, že i "semínka bez ověřené značky" rostou tak krásně. My máme ještě rajčata (velká, klasická) doma na chodbě na keříku. Přenesly jsme je s maminkou před mrazy. Čerstvá rajčata teď v zimě, to je paráda. Ovšem bez mučení přiznám, že keřík již není nikterak vzhledný *smich* ale rajčata se červenají, radost pohledět ;) Jinak z malých se zaměřujeme na Bejbina nebo Vilmy. Chválím Vaše výpěstky, opravdu moc krásné - je vidět, že rostlinkám je u Vás dobře;)
liska5
hodnocení

Bejbina mám taky ráda. Jsou tak akorát velikostně, i chuť mají fajn. Někomu vadí, že jsou vevnitř trochu zelené u stopky.

simi
hodnocení

0x
Zkuste jahodník obecný korsický.
liska5
hodnocení

Díky za zajímavý tip, ale už jsem koupila tohle

liska5
hodnocení

Vracím se ke svému dotazu. Nakonec jsem vypěstovala onen jahodník Regina a už vidím rozdíl od Rujany, na který jsem se ptala.

Jahodník Regina má také drobné protažené plody, jen ještě trošku delší, možná i sladší, ale hlavně ten stonek je rozvětvený a nese 2 -3 plody, které dozrávají postupně. U Rujany to byla na jednom stonku jedna jahůdka.

Děkujeme za info. Potvrzuje to tu větší výnosnost. My letos jedeme jen v převislých (protože příští rok budeme sadbu jahod obnovovat komplet) a je jich strašně moc.
liska5
hodnocení

Tady je neštěstí, že jsem jahůdkama /ale i keříčkovýma fazolkama/ osázela truhlíky na podlaze balkonu, který je na JJV, čili jahůdky zažívají letos výheň, rozpálené plechy a zábradlí. Obkládám je polystyrenem, aby se rostliny neupekly. Pro ten hic výnosy spíš malé.

A jéjé.. ale děláte pro ně všechno, co je ve Vašich silách ;) no, nám na ně letos jdou hodně vosy. Na jedné jahodě třeba čtyři vosy. Museli jsme umístit lapače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]