Nejste přihlášen/a.
Nevíte, čím se liší? Ty první dobře znám, těmi jsem kdysi olemovala celou zahrádku. Ty druhé Fragaria vesca Regina jsem teď viděla v LIDLu. Vypadají na obrázku skoro stejně, prostě jako větší lesní stáleplodící jahůdky. Slibují v návodu o dost větší výnosy. No nevím...
Tak jsem to koupila. Nejsou z věšáku. To je takové minipařenišťátko se substrátem za 29,- a sáčíčkem semínek. Je to z NL. Risknu to a časem poreferuji. Před pár lety jsem tam takhle pořídila podobnou krabičku, ale s balkonovými rajčaty a povedlo se, úroda bohatá /mohu dodat foto/.
Vracím se ke svému dotazu. Nakonec jsem vypěstovala onen jahodník Regina a už vidím rozdíl od Rujany, na který jsem se ptala.
Jahodník Regina má také drobné protažené plody, jen ještě trošku delší, možná i sladší, ale hlavně ten stonek je rozvětvený a nese 2 -3 plody, které dozrávají postupně. U Rujany to byla na jednom stonku jedna jahůdka.
Tady je neštěstí, že jsem jahůdkama /ale i keříčkovýma fazolkama/ osázela truhlíky na podlaze balkonu, který je na JJV, čili jahůdky zažívají letos výheň, rozpálené plechy a zábradlí. Obkládám je polystyrenem, aby se rostliny neupekly. Pro ten hic výnosy spíš malé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.