Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ochránit fóliovník před kočkami

Od: kulhankovai odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, prosím o radu, jak zabezpečit fóliovník, aby kočky nerozdrápaly fólií. Loni jsem se psala o problému se kočkami od sousedky. Udělali jsme vysoké pletivo na už tak vysoký plot, udělali co jsme mohli, kočka je kočka, ta si poradí. Takže se naučili vydrápat po fólií a skočit zpátky. Fólie je zničená, jedna díra vedle druhý. Zkoušeli jsme na folii připevnit třeba PET lahve svisle, aby se po tom kluzkém nedostaly nahoru. Bohužel žádný problém ti pro ně nebyl. Jelikož nám po dvoře běhají i malé děti, nepište mi prosím nápady s ostnatým drátem a elektrikou. Samozřejmě můžu koupit novou fólii a bude to potřeba, nicméně dokud to nezabezpečím, nemá to cenu. Máte nějaký typ čím zalepit vrchní část, aby měla fólie efekt a neutekli všechno teplo dírami od drápů? Je to pruh 70 cm nahoru a délka 300cm. Potřebuji to zalepit a na to dát něco, přes co neprolezou. Fóliovník musí být u zdi, máme malý pozemek a na jinou variantu než fóliovník momentálně nemáme, bohužel. Nevím co tam dát. Musí to být bezpečný pro děti. Napadlo mě třeba jak se dává proti holubům, aby nesedali, nebude něco přes co se nedostanou. Už mě to nebaví. Vyháníme je pořád, otočíme se a kočka zase za námi kdybych mohla, dám si tam psa. Měli jsme týden na hlídání a skončilo to několikrát rozseknutým čumákem. Se sousedkou to nemá cenu řešit, je hodně postarší a úřad nezajímá, že kočka která není průkazně přidělena majiteli ničí něčí majetek. Chodí přes nás na ulici, protože sousedka má vrata až k zemi a okolo nich domy. Jsme pro ně cesta ven. Nejsme krmící stanice, jak mi ti tenkrát psali, že by k nám nechodily, kdyby jsme je nekrmili. O to víc příjemný je, když grilujete a potřebujete mít neustále vše schované a přikryté, jinak je hned kočka na stole a hltá vše co vidí. Děkuji za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pořiďte si skleník z polykarbonátu,není drahý, vydrží a teď zimě jsou na ně určitě i slevy.

asd1
hodnocení

1x

Kočka si chodí kudy chce, kdybys nedělala vysoký plot tak by tenhle problém nevznikl a ještě bys ušetřila za zvyšování plotu (a mohla pořídit skleník z polykarbonátu který vydrží řádově víc než folie)...

Plot sundat na původní nebo kočkám udělat průchod, pak nepolezou přes foliovník.

Díry přelepit páskou, ta folie beztak vydrží max. 5 let a rozsype se..

Co na kočky funguje je hadice s vodou, pračkový ventil a čidlo pohybu. Vleze tam, dostane sprchu a zdrhne.

Lízt mi kočka na gril, tak riskuje že bude grilovaná *smich*

kulhankovai
hodnocení

Ještě doplním, že kočku na dvoře máme jednu vlastní, která dostává krmivo zvlášť, zdržuje se pouze na dvoře, je kastrovaná. Na cizí návštěvy nemá vliv, pořídili jsme ji před půl rokem.

hodnocení

0x
V pripade "chovu" maciek susedkou, ktora im len sype krmivo vonku ich nemozno povazovat za jej macky. To su take polotulave, dnes su tu, zajtra inde, kde bude viac lepsieho krmiva.
Odporucam instalovat drotene pletivo na pomocnu konstrukciu, macky budu liezt po pletive, nie po folii.

hodnocení

0x
Jak píše Peter, pokud není možnost zabránit jejich vniknutí a chcete ochránit fólník, pak jim vytvořte jinou pohodlnější cestu. Přestože se vám to logicky příčí, protože raději byste se jich zbavila.
doplněno 03.01.24 11:42: Ale aby za vaší přítomnosti lezly i na stůl, to je trochu moc. Nějaký respekt by k vám mít měly. To působí, že je nevyháníte. Buď je tedy považujte za svoje a je to vyřešené, nebo je prohánějte třeba proudem vody (pepřák doporučovat nebudu, to už mi přijde hodně drsné, ale výchovný efekt by to mělo).

liska5
hodnocení

0x

Když můj pes poškodil sousedům plot v touze dostat se za jejich fenou, tak jsme to nafotili a uplatnili pojištění odpovědnosti za škodu... Za to by už byl dobrý příspěvek na skleník.

kulhankovai
hodnocení

Nechci urážet kočičí plemeno, ale jsou to blbci, protože jsme vedle fóliovníku dali, vyrobili, jakoby schůdky, po kterých cizí nelezli, ale naše lezla k sousedům, kde ji prohnal pes a ona zůstala 5 metrů na ořechu, než se našel někdo, kdo ji po žebříku sundal. Bylo to tam 14 dní, ale zaseknout se do fólie je prostě něco jiného než si pohodlně vylézt. Nevím právě jakou pásku tam dát. Zkoušela jsem něco na způsob kobercovky ale 14 dní a je dole. Jedná se mi o dvě sezóny, pak po nástupu do práce koupím lepší a budu se hlasitě smát, až půjdou na procházku prostě je to k naštvání. Hadice s vodou jela celé léto. Už jsme měli i rozdvojky podle toho, kde jste zrovna byli. Běhat pořád sem a tam a furt to řešit ...

Zajímavé. Také mám foliovník a doma dvě kočky a také mi zahradu občas přijde i toulavá kočička ze statku, který je kousek ode mne. Ale nikdy žádnou z nich nenapadlo, aby se šplhala na foliovník. Spíš jdou po stromech a tam si brousí drápky. Akorát mi chodily do foliáku kakat, když pršelo. A tomu jsem zamezila tím, že jsem vchod zatarasila. Máte na zahradě také stromy? Je mi divné, že se namáhají pracně lézt po plachtě.

liska5

Já už bych stavěla skleník. Do toho drápky nezaseknou.

hornbach.cz/...
Když se podklad dobře očistí, ten rok to vydrżí. (Vyzkoušeno.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]