Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde strihnout vinnou revu

Od: radek123 odpovědí: 6 změna:
Kamarádi ,kde by jste udělali řez teď na víně ..stačí mi když budou na každém stromků tak 2hrozinky..já bych nechal na každém proutku od hlavy tak 3pupeny a tam to strihnul..a už vůbec nevím kde strihnout na tom posledním obrázku ..jsou to dvě vína u sebe (podle mne),takže je budu muset rozsadit ale kde strihnout?jsou to asi 3lete rostlinky na posledním obrázku..děkuji za pomoc..
Kde strihnout vinnou revu
Kde strihnout vinnou revu #2
Kde strihnout vinnou revu #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

07.01.24 19:36
hodnocení

2x

neo®
hodnocení

2x

zdravím

celkem se bude těžko radit ,nevidím celý tvar ale v obrázku co je v příloze bych zastřihl. 1. tažeň co nejníž na dvě očka a další nad ním zahnout na cca 4-6 oček . To se dá říct i o druhém obrázku ten tažeň co nejníže stříhnout na dvě a další co nejblíže nad ním zahnout . A třetí obrazek je na vašem úsudku ten nejslabší dole zastřihnout a druhý tažeň zahnout a zastřihnout na cca 4 očka - bude sice hodně u země ,ale proč ne není moc dobře zapěstován ,ale síla co bude v kořenech ho výžene vzhůru...

Kde strihnout vinnou revu #4
mate59

Na obr.1 bych ty tažně v řezu prohodil.Ten tenší na 2 očka a silnější na 6-7 oček.Obr. 3 ostříhat tak, aby zůstal jeden silný rovný tažen,z kterého bude pevný kmínek.

neo®

jde o to který je výš.. ten vyšší oček víc ten spodní pouze dvě, (ale znovu opakuji foto moc nemám rad z důvodu 3D absence :)

mate59

Počítáte s tím jako se záložkou pro příští rok,což je správně.Vypadá to na foto, že vyrůstají skoro stejně.Zdá se mi, že ten tenší není silný ani jako tužka,proto bych volil za tažeň ten vpravo kvůli víc vyzrálému dřevu.

radek123
hodnocení

Ano vyrůstají stejně .jeden je ale trošičku silnější . Ale děkuji za rady .pořád se učím .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]