Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi usychají listy na Avokádu?

Od: jirinaa odpovědí: 5 změna:
Prosím o radu, co asi dělám špatně, že moje Avokádo, které jsem si vypěstovala, po roce usychá?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Nejčastěji to bývá z přelití. Často kombinace chladu a vody přispívá k houbovým chorobám... Má podmisku pro kontrolu zálivky? Nebo je květináč v obalu a nevidíte, zda tam není voda? Foto by nebylo?

liska5
hodnocení

2x

Vypadá to tak. V tom obalu zřejmě po zalití zůstává u dna voda, tak se kořeny dusí. Ty hnědé okraje listů jsou důsledek toho, jak rostlina snaží zbavit vody. Navíc na dvě rostliny je květináč malý. Avokádo je strom. Sice v omezené nádobě nebude tak velký, ale poroste pořád. Já takový měla přes celé okno, listy 30cm dlouhé, až jsem ho darovala do vestibulu restaurace.

jirinaa
hodnocení

0x
Přidávám foto a děkuji za všechny
odpovědi. Jiřina
Proč mi usychají listy na Avokádu?

jirinaa
hodnocení

0x
Děkují všem za dobré rady. ♥♥
Avokádo přesadím každé do jiné nádoby a podložím pod květináče misky na odtok přebytečné vody.
liska5

Pokud jedno avokádo těsně nad peckou odstraníte, tak z té pecky většinou vyrazí náhradní stvol. Pak tedy vyrýpnout i s peckou. Avokádo je nevděčná pokojovka, protože roste neuspořádaně, nesymetricky a bujně. Osvědčilo se mi pěstovat pokojovku z pecky z liči. Tři pecky zasadit vedle sebe a máte něco jako fikus benjamínek. Neroste tak rychle jako avokádo a vypadá dekorativněji..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]