Nejste přihlášen/a.
Vypadá to tak. V tom obalu zřejmě po zalití zůstává u dna voda, tak se kořeny dusí. Ty hnědé okraje listů jsou důsledek toho, jak rostlina snaží zbavit vody. Navíc na dvě rostliny je květináč malý. Avokádo je strom. Sice v omezené nádobě nebude tak velký, ale poroste pořád. Já takový měla přes celé okno, listy 30cm dlouhé, až jsem ho darovala do vestibulu restaurace.
Pokud jedno avokádo těsně nad peckou odstraníte, tak z té pecky většinou vyrazí náhradní stvol. Pak tedy vyrýpnout i s peckou. Avokádo je nevděčná pokojovka, protože roste neuspořádaně, nesymetricky a bujně. Osvědčilo se mi pěstovat pokojovku z pecky z liči. Tři pecky zasadit vedle sebe a máte něco jako fikus benjamínek. Neroste tak rychle jako avokádo a vypadá dekorativněji..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.