Nejste přihlášen/a.
dostala jsem brambořík, byl venku, před mrazem jsem ho musela dát do pokoje, stále kvete, má dokonce i nová poupata- Dál neví co s ním.
Bacha na přelití. Aby v obalu na květináč nestála voda. Ta brambora, z níž roste, pak snadno shnije. Daří se mu v chladné místnosti, jako je nevytápěná světlá předsíň. Na jaře po odkvětu jsem ho dala odpočívat. To jsem ho zasadila ven na svah pod smrk na stranu, kde sluníčko akorát zapadá. Tam žil jako zelená rostlina vlastně bez péče. Koncem léta jsem ho přesadila do nového substrátu, kde zase rozkvetl. Nevím, zda je to tak správně. mně to tak fungovalo.
Jsou také bramboříky venkovní, co vydrží jistý mráz.Vyžadují propustný substrát zásaditější / vmíchat případně skořápky/ . Takové přikrýt chvojím. Do bytu ne. Ta brambora léty roste. Když mi loni uhynul, tak měl bramboru asi 15 x 9 cm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.