Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlustice vejčitá minora se ohýbá a opadává

Od: ivanaf odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, prosím o radu, jak vzkřísit tlustici. Mám ji cca 1,5roku kupovaná v zahradním centru. Umístěna je v chodbě kde je stabilně 21st.zalevana minimálně jednou za čas dešťovkou. Nedávno ji začali více opadávat lístky a celé stonky se ohýbají a je celá taková povadla. Nevím zda je spíš vyschlá nebo po vodě prahne. Chodba je docela tmavá, tak jestli by pomohlo i přemístit více na slunce? Děkuji za rady
Tlustice vejčitá minora se ohýbá a opadává

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Má zřejmě málo světla ,proto má tak slabé stonky. Vody moc nepotřebuje - spíš ji zahubí přemokření.

ivanaf
hodnocení

Děkuji :) přesunu tedy jinam, musím najít místečko. A poradila byste jaká pokojová by přežila v tmavsim rohu?

V tmavém koutě mi dobře roste tchýnin jazyk.

liska5

Na tmavé kouty je zamioculcas.

Tato je vytažená a ohnutá z nedostaku světla. Mohla ji zkrátit, ona se pak rozvětví a zpevní, když bude na světle. Nebo na jaře rozdělit na více zakrácených rostlin a udržovat střihem jako bonsaj.

ivanaf
hodnocení

Děkuji za info. S oknem to bude problém, máme hs portály a tak nemám moc parapetu a tam kde mám tak jsou orchideje a toulitky, fíkusy, kterým se nádherně daří. Tlustici někam přesunu, zkusím koupelnu :) a poohlednu se po např po tom jazyků. Zamiokulkasy mám už 2 a víc jich nechci

hodnocení

4x

Typická kytka na chodbu činžovního domu. Celý rok je spokojena, když ji nekdo občas zalije, bude děkovat. Když se jí opravdu daří, občas zakvete, ale není to nic moc. Spíš je dokorativní a pro kolemjdoucí milá vzhledem. My ji máme v RD na schodišti a je členem našeho domu. Během léta bydlí venku, během zimy pak na podestě mezi patry.. .

hodnocení

2x
Zdravím, je to sukulent, takže vyžaduje slunné stanoviště. Zálivku teď na zimu zmírněte, klidně jednou za dva týdny. Dejte jí dál od topení, nemá ráda suchý vzduch.
ivanaf
hodnocení

Děkuji za radu, v tom proapde ji přesunu někam jinam k oknu, musím nějaké najít, jelikož slunná místa mi zabírají orchideje a toulitky topení nemáme, jen podlahovou,problém bude asi to tmavě místo.

hodnocení

2x

Tlustá paní musí nejlépe na okno nebo alespoň k němu. Zima a sucho jí vadit nebude. Ale musíbýt na světle a zalévat moc málo! Teď ji pomozte, ostříhejte ji. Ona popřed každým mem nebo střihem pustí nové větvičky, rozkošatí se. Do té doby se nebude trápit s tím, co není ve formě.

Tlustice vejčitá minora se ohýbá a opadává #2
ivanaf
hodnocení

Máte ji nádhernou. Z té mojí jsem smutná, ostatním kytkam se skvěle daři a u téhle jsem tedy udělala zásadní chybu zkusím ji udělat střih, přesunout a snad se vzpamatuje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]