Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze mít tlustici v zimě ve vytápěném pokoji?

Od: nina odpovědí: 13 změna:
Zdravím, lze mít velkou letitou tlustici ve vytápěném pokoji? Bylo by to u okna, daleko od radiátoru. Světla je tam dost, v zimě teplota 16-20 stupňů. Ani víc, ani míň. Nechci, aby mi umřela kvůli teplotě, tak se raději zeptám. Ještě mě zajímá, proč má tlustice takové jakoby kořínky u většiny větviček. Lze to napravit? Děkuji *slunce*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Dávám jí do bytových podmínek každý rok a v pohodě to zvládá. Dokonce doma kvete. Podívejte se na fotku, takhle vypadá dneska. Ty kořínky, co zmiňujete, jsou opravdové kořínky, kdybyste tu větvičku ustřihla a dala do zeminy, budete mít již novou rostlinku i s kořínky.

Lze mít tlustici v zimě ve vytápěném pokoji?
nina
hodnocení

Máte na tlustici také ty kořínky?

Mám a neřeším to. Myslím, že časem zaschnou samy.

nina
02.12.23 15:56
hodnocení

*srdce* děkuji

hodnocení

2x
Ano, lze mit tlusticinpres zimu v teple doma.
Korinky vyrustaji v obdobi, kdy je rostlina moc malo zalita, nebo naopak hodne prelita. nejsem odbornik. To jsem vypozoroval
nina
hodnocení

A vadí té rostlince ty kořínky a nebo je to v pořádku? Bojím se, že bych o ni přišla

hodnocení

2x

Měl jsem celoročně v obýváku tlustici cca 10 let (dostal jsem jí už jako údajně 40 letou). Byla velká a dařilo se jí dobře. Jednoho večera se ozvalo chřupnutí a celá koruna ležela na zemi. Její kmínek neunesl váhu velké koruny a zlomil se. Fotku bohužel nemám :(.

Ty kořínky ničemu nevadí, má je každá větší tlustice. Je to normální.

nina
hodnocení

Moc mě to mrzí, je to škoda :( . Děkuji, bála jsem se že je to problém

liska5
hodnocení

2x

Máme na hotelu pět víceletých exemplářů tlustice v oknech zadního točitého schodiště, kde občas i táhne. Po celý rok se nikam neodnášejí. Jsou na západní straně a v zimě tam bude asi 15°C - 17°C.

Doma mám taky pár, ale v panelákových podmínkách. Když jsem je dávala na balkon letnit, někdy v noci na podzim zažívaly i 5°C a vypadaly pořád dobře. Jen nesmí zmrznout. Ty jemné kořínky tam má spíš starší a zejména taková krasula, co je málo zalévaná. Jen ty mladé napité je nemají. Ale jak ulomíte větvičku, brzy se tvoří. Chytá jimi vláhu. Krasuly jsem stříhala na bonsaje. Pak se nebortí a nepadají. Květy jsem ulamovala, zhorší tvar stromečku

nov

Paní liško, našla jsem tu Vaši...:)

poradte.cz/...

nina
hodnocení

Nádherná tlustice *slunce* . Jen se zeptám, jak často zalévat teď v zimě?
liska5

Jó, tak to je mateční rostlina, co jsem dala dceři k 40, protože krasule bylo taky 40. Dneska jsou její potomci třináctiletí. Zasadila jsem tenkrát její ostříhané větvičky. A tak to dělám dokola a rozdávám. Nejvíc jsem jich darovala botanickému kroužku. Zalévám častěji, než se píše. V teple paneláku asi 2x týdně. Ale ne moc. Aby byly listy plné a né jako kožené placičky. V chladu určitě méně.

hodnocení

0x

Tlustice je sukulentní rostlina, drží si zásobu vody v listech, tedy do jisté míry. Spíš snese trochu sucha než přelévání. Nedostatek vláhy se projeví na ztrátě hladkosti listů. Je třeba vyzkoušet kolikrát za týden zalít, podle bytových podmínek. Pokud zalévate častěji i jiné pokojovky, stačí k tlustici jen trochu vody "cvrknout". Když vršek ucvaknete, tak se za tím místem rozkošatí. Z každého lístku vypěstujete další rostlinu. V obýváku ji můžete pěstovat celoročně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]