Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na krtka

Od: aloisb® odpovědí: 20 změna:

Na naší zahradě nyní velice škodí krtek. Máme úplně zničený trávník, jedna krtina vedle druhé a ty déšť mění ve hromady bahna. Zakoupil jsem pasti vyrobené v Německu, které mají jako spoušť takovou drátěnou placičku, do které by měl krtek narazit při prolézání nory. Zatím se žádný krtek nechytil, protože vždy se obrátí k pasti zády a celou past zahrabe.

Potřeboval bych poradit, čím bych měl tu drátěnou placičku namazat, co by toho krtka lákalo, aby do té placičky narazil čumákem.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

já mám taky koupené pasti ale v NDR -zájezd BSP...tehdá ti zlí komunisti věděli jak na krtky..koupil jsem si jedny a při druhé návštěvě ještě jedny pro sebe a pár kusů pro známé-neexistoval krtek kterého bych nechytil-sem tam se chytil i větší hraboš...moje pasti jsou takové kleště s pružinou- a dole mezi ty nože se dává takový čtvereček plechu s s asi 3cm kulatým otvorem takže krtek to vyvrátí a past sklapne a ty nože/plechy dole ho chytnou přesně uprostřed těla...ale pozor krtek má neobyčejný čich takže žádné mazání či natíráni.! Velmi důležitá je příprava-najdu chodbu-ne krtinec-opatrně ji prstem shora otevřu a rozšířím tak abych vložil past-ta past je vlastně průchozí-je jedno jestli jde krtek předem nebo do ní nacouvá samozřejmě se snažím abych chodbu nezasypal a co tam napadá vytáhnu ven-prostě aby na obou stranách byl otvor té chodby-popřípadě to prstem pěkně utlačím-pak s pomocí nějakých listů -pampeliška nebo nějakého kvítka položím na tu chobu s pastí-to je jako strop-a zasypu pěkně hlínou takže mi z toho kopečku čouhají jenom ty rukojeti s pružinou a pak podle těch rukojetí vidím jestli to sklaplo-krtek vyvrátí dole ten plech a rukojeti které byly u sebe jdou od sebe-takže žádné natírání a hlavně příprava a umístění pasti...jo a mimochodem krtek je chráněný a snad je už to i promlčený -snad mne někdo tady nenapráší...nevím ani jestli před těmi 40 lety chráněný byl

hodnocení

Díky, méžná dělám chybu, že odkryji jen kousek chodby od toho krtince. Zkusím najít průběžnou chodbu.

Kolik bereš od jednoho krtka?

hodnocení

1x

Nás taky v létě ,,obšťastnil´´´krtek svým řáděním na zahradě i trávníku. Pomohl solární odpuzovač - sice není neslyšný, ale nevadí to ani zvěři (kočky, psi, králící, slepice) zato krtek zdrhnul - ono to má baterku a houká to i v noci *smich* Ale ani v létě při otevřených oknech nás to nerušilo, tím že je to pod zemí to slyšíte tak do 5m od zdroje

svet-svitidel.cz/...

hodnocení

Odpuzovače mám 2, ale účinnost žádná.

Ano, i já jsem byl skeptický. Ale po zkušenosti Vám dávám odkaz na takový, který funguje :)

hodnocení

Tak přesně takové 2 jsem dostal od syna k narozeninám. Jsou v zemi a krtek ryje vesele dál.

belus
hodnocení

1x

Mal som - pisem mal som- podobny problem s krtkom.Vyskusal som vsetko mozne aj nemozne./elektronicke,mechanicke,vyplavovanie.../ Az raz mi niekto poradil : opatrne odkyj krtinec,aby si nasiel dieru a nalej trochu petroleju / stamperlik / ,alebo pruzok hocakej latky namoc do petroleju ,vopchaj do diery a zakryj to zaminou a zaslapni.Musis do kazdeho krtinca.Je to sice trochu pracne ,ale stoji to za to.Odvtedy nemam uz roky krtka.

spu
hodnocení

0x

Já používám expanzní likvidátor, samozřejmě jen na podkany jelikož krtek je chráněný .

23.11.23 15:41
hodnocení

Dělbuchy?

spu
23.11.23 18:42

Ne.

hodnocení

0x

Nejlepší je se s ním skamarádit,já to udělal když jsem zjistil,že nad tím co je pod zemí nikdy nevyhraju.

krtek6

přesně tak...to je správný přístup...říkám to furt... "kdo po mě kamenem, já po něm dvěma"*smich*;)

hodnocení

0x

Do modrého vyhledávače, lupa, zadejte likvidace krtka a najdete inspiraci. Způsob neexistuje. *alene* Když byly v r.1997 povodně, veliká louka u Odry byla pod vodou cca 3 týdny. Sotva voda opadla, objevii se krtince. Kde krtci přežili, to je mi dodnes záhadou. *smich2* Já jsem dala na zahradu tranzistor na baterky, zvuk na plné pecky, kýbl s dekou na něho. Krtek se dstěhobval. Musela jsem to asi 3x za sezonu opakovat.

okolik

Babkazov, prosím upřesněte jaké pecky jsem mu pouštěla ROCK, Folk, Evu a Vaška ...vařenice Heavy Metal, Van Halen,

Hrobaře, Vohnouty, vypsanou fixu?*smich**frajer* Pavla Trusníka?

;) *smich* *smich2* Všechno, jen country ne. To by se jim zalíbilo a neodešli by.*haha*

Já bych jim tam pouštěl stále dokola reklamu na XXXLutz. Pokud by jim po tomto mozek nevytekl ušima, tak už po ničem..
hodnocení

Když přišla 4. července 2009 k nám na chalupu povodeň a voda v potoce začala prudce stoupat, tak krtci vylézali z nor.

krtekiler
hodnocení

0x
Mě se osvědčil skutečně ten solární vibrační, ale musíš počkat rok, pokud má mladý, tak ho hned nevyženeš, musíš počkat.
Chce to jeden každých 5 m, dají se sehnat v Číně asi za 200 4 kusy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]