Nejste přihlášen/a.
Tak jsem si v pátek koupila v Kauflandu masožravou rostlinu Sarracenia, že vyzraju na smutnice, co létají doma z květináčů. A ejhle, venku klesly teploty, dříve se stmívá a dosud hojné a otravné smutnice najednou zmizely. Tak nakonec ty "hladové chřtány" přikrmuji. Na obrazovce počítače občas přiklopím ojedinělou třepotavou smutnici plastovým pouzdrem od filmu a běžím ji klepnout na masožravku. Už jsou v těch tlamičkách na dně vidět. Ale takhle jsem si to nepředstavovala. Přesto to nepovažuji za špatný nápad. Co myslíte?
Tyhle masožravky mají takové nádobky s vnitřními lepkavými chloupky a na dně trošku té lákavé rozkladné tekutiny. Taky mohou žít venku, snesou zimu - podle internetu. Mám je v místnosti, kde se nepouští radiátor a často větrá kvůli přezimujícím balkonovkám na vnitřním parapetu. Taky myslím, že jim v zimě stačí výživa z té zeminy v květináčku. Ze smutnic se nepřejí, to jsou mikrosousta. Jen mi to přišlo, jako eko- bio chytré řešení.
Na smutnice bylo během 10 dní v květináčích použito:
1. zasypat pískem - nefunkční
2. žluté lepící pásky - nefunkční, pár mušek se pochytalo, zbytek vesele poletoval
3. Biocont NEMAPLUS - údajně nejlepší prostředek proti smutnicím - zde recenze, v hodoníských obchodech nevedou
4. Biolit proti létajícím hmyzu - úspěšný zákrok, již 4. den bez mušek - smutnic; byl aplikován jako postřik hlíny v květináčích
Tady nejde o kompletní likvidaci smutnic, ale takový přírodní doplněk, který funguje non - stop a trochu smutnic pochytá. Taky vypadá líp než obsypané žluté lepové šipky.
Zatím je mrňavá, jako v hrnku na kafe. Navíc jsem jí musela odstranit pár suchých okrajových nálevek, poněvadž v Kauflandu si se zaléváním nedělají těžkou hlavu. V těch nálevkách má na dně trochu tekutiny a v ní i na vnitřních stěnách jsou nějaké ty smutnice.
Pokud nechcete chemii, tak na smutnice je z masožravek nejlepší tučnice- Pinguicula, má široké lepkavé listy. Ta moje byla úplně pokrytá muškama.
Díky, i na tu jsem narazila, když jsem si o masožravkách četla. Pak jsem ji dokonce viděla u syna v práci. Jen do paneláku se hodí spíš ta mexická. Není tak náročná na vlhkost vzduchu. Zatím v tom nic nepodnikám. Aktuálně jsou smutnice ještě v útlumu. Pak stejně napíchám lepové destičky. Masožravky beru jako zajímavý doplněk na parapety plné kytek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.