Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jehla karburátoru

Od: lorenc odpovědí: 4 změna:

Zdravím.Mám závadu na kultivátoru MS 07,do plovákové komory neteče benzín.Když jsem končil po vyorání brambor,benzín tekl z karbecu,nyní jsem odšouboval komoru plováku,oddělal plovák a jehlou,vyčistil,složil a benzín už neteče,ale vůbec.Jen dokud nevyndám kolík plováku a nespustím asi plovák asi o 2 mm dolů,pak teče.Vše nasvědčuje,že mě nějaký šotek vyměnil plovák nebo jehlu.Jehlu mám v plováku zaklesnutou,jinak nevím,co by mělo na závadu vliv.Skládal jsem to asi 5krát a bez úspěchu.Pořád neteče.Poradíte?Uvažoval jsem,že bych odpiloval kousek toho zabáčku nad kolíkem,aby se plovák spustim víc dolů,ale proč to doted fungovalo?

Jehla karburátoru

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nevynechal jste nějaké těsnění pod víčkem, že by teď bylo níž?. Nezaměnil jste výpustný šroub za delší, že by teď tlačil zespodu do plováku? Nejde plovák otočit omylem vzhůru nohama?
lorenc
hodnocení

Zkoušel jsem,zda teče nebo neteče i bez plovákové komory,jen prstem pozvednout ten plovák.Ten otočit nejde,nestrčil bych tam kolík.I ten zářez pro jehlu je jen z jedné strany..

hodnocení

0x

Vyfoťte to z inýho pohľadu,že ako máte ten ihlový ventil uchytený v tom plaváku.

doplněno 20.11.23 18:55:

Pozrite,či nie je vo vnútru karburátora okolo ihly ventila tá stvrdnutá biozložka, tesniť má len ten kužeľ,tá valcová časť má byť okolo nej voľno.

doplněno 22.11.23 23:46:

Nemyslel som,že je upchatá diera,ktorú uzatvára ventil, ale to okolo a tá krátka valcová časť ventilu tesne pod kužeľom,či nie je natesno obrastená biozložkou a benzín nemá kade pretekať. do plavákovej komory.

lorenc
hodnocení

slavco,díky za odpověď.Těleso jehly je jako čtyřhran a je úplně volně.Podle mne ucpaný biosložkou to není,když po vytažení kolíku benzín teče.

Jehla karburátoru #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]